Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målkungen från Gävle klar för Visby/Roma HK

21-årige Joakim Axman från Gävle blev förra säsongen Tierp Hockeys bästa målskytt med sina 31 mål i division ett.
Nu är han klar för seriekonkurrenten Visby/Roma HK.
Målet i framtiden är SHL-spel med Brynäs IF.

Annons

Med sina 31 mål på 28 matcher i Tierptröjan blev han lagets bästa målskytt och hela Hockeyettans näst bästa målskytt. Till nästa säsong är skarpskytten klar för Visby/Roma HK.

– Det känns jättebra att vara klar för Visby. Jag tycker att det var rätt lag att gå till redan från början eftersom de vill satsa på mig, säger Joakim Axman. Visby är ett topplag i division ett och satsar nu hårdare än säsongen innan. Mitt personliga mål är att prestera bättre än ifjol och då gäller det att hitta bra kemi med mina nya lagkamrater.

Målkungen fick trots sin fina säsong ett tråkigt slut på sin tid i Tierp. Enligt Axman hade han tillstånd att lämna Tierp under säsongen om ett bättre lag ville värva honom. Så var inte fallet när topplaget i Hockeyettan Vimmerby ville värva honom.

– Överenskommelsen var att jag skulle få gå över till ett bättre lag om möjligheten gavs. Det behövde inte alls vara ett lag högre upp i seriesystemet.

– Vimmerby och andra lag i Sverige samt lag i Österrike hade hört av sig till mig för att fråga om jag ville spela för dem. Vimmerby var nära att värva mig, men sportchefen i Tierp stängde av telefonen under sista övergångsdagen. Därför blev det ingen övergång då. Men den händelsen är ett avslutat kapitel nu, säger Axman.

Eftersom skarpskytten är från Gävle har han ambitionen att en dag spela SHL-hockey med Brynäs.

– Målet har alltid varit att ta en plats i Brynäs A-lag, jag har spelat med deras junior- och ungdomslag tidigare. Jag har varit och sett många matcher i Gavlerinken tidigare med familjen. Att gå över till Visby är en satsning mot spel i SHL, avslutar Joakim Axman.

Mer läsning

Annons