Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny bra insats av Tierp Hockey – men tabelltrean Visby/Roma kunde ändå vinna 

För tredje matchen i rad visade det unga laget Tierp Hockey att man verkligen har tagit ett steg framåt i hockeyettan. Trots det blev det förlust mot Visby/Roma med 2–4.

Annons

Efter nio raka stora förluster har laget gjort tre matcher med hyggliga resultat. Förutom vinsten mot Vallentuna, så har Tierp förlorat med 2–3 mot tabelltvåan Huddinge och nu på söndagskvällen 2–4 mot tabelltrean Visby/Roma.

– Jag är bara nöjd med vad grabbarna presterade i den sista perioden. De två första perioderna är för dåliga från vår sida. Nu har man ju också högre krav på lirarna, sa chefstränare Hasse Bauman direkt efter matchen.

Sista perioden vann de med 2–1,

– De två första perioderna åker grabbarna omkring och bara "lallar". Jag blev förbannad, nu har jag högre krav, eftersom vi visat i matcherna både mot Huddinge och Vallentuna, att vi verkligen kan lira hockey som håller i hockeyettan, sa Bauman.

Hemmamålvakten Ben Johansson spelade åter mycket bra och motade det mesta som Visby bjöd på. Efter två perioder var skottstatistiken hela 9-31. Så visst hade Ben en hel del att göra även i den här matchen. Men han skötte sig med den äran.

Ett minus i lagets protokoll var väl, att de i power play släppte det första baklänges målet. 

Ett fjärde mål släppte Tierp in i tredje perioden innan de kunde göra sina första för matchen. Det blev bättre skärpa i hemmaspelet. Knappa åtta minuter in i slutperioden satte Carl Eriksson 1–4 framspelad av David Holmqvist. Med knappa sex minuter kvar av matchen kom också 2–4. Då var det Johan Tilefors som satte pucken i nät.

Tierp plockade sedan ut Ben från målet för att förbättra chanserna till ett reduceringsmål, men utan resultat.

Mer läsning

Annons