Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny skön seger för Tierp Hockey

I måstematchen borta mot Vallentuna visade Tierp fina takter, åtminstone i andra och tredje perioden.

Annons

– Ja, i första perioden hade vi faktiskt problem med Vallentuna, som öppnade friskt. Vi vann perioden lite tursamt med 1-0. Men under resten av matchen så var det vi som dominerade, sa Per "Pertan" Andersson, spelande tränare i Tierp Hockey.

Inledningen av matchen gav bilden av, att det var hemmalaget som var ordentligt på hugget, men nu drog också Tierp på sig flera utvisningar.

Tierps ledningsmål kom i slutet av perioden, där Tomas Berlin, framspelad av Johan Wiktorsson, kunde sätta trissan i nät.

Ja, om Vallentuna hade det mesta av spelet i första perioden, så kom vi igen starkt i mittenperioden. Här borde vi väl också ha satt ett par mål till, sa Pertan.

Efter en blixtöppning, redan efter 22 sekunder, så ökade gästerna på till 0-2.

Men trots flera chanser så blev det inte fler mål i mittenperioden. Tierp vann här skotten med klara 8-2.

Innan åtta minuter var spelade av slutperioden så såg Per Andersson till att öka på med ett tredje Tierps-mål.

Men sedan kom en plump gästernas protokoll. Trots spel i power play så tvingades Tierp inkassera 1-3 målet efter drygt halva perioden.

Nu kunde dock ganska snart Jens Eriksson efter ett solonummer, ändra ställningen till 1-4.

Hemmalaget kunde med knappa tre minuter kvar sätta 2-4 och Vallentuna provade också på en time out i slutskedet. Men 2-4 stod sig fram till slutsignalen och Tierp hade tagit en ny skön fullpoängare.

– Ja, det känns skönt med lite andrum. Spelar vi lika bra som i andra och tredje perioden i den här matchen, så ska vi ha chans att också plocka poäng av Haninge på söndag, menade Pertan Andersson.

Mer läsning

Annons