Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny straffseger och två viktiga Valbopoäng

/
  • Ny seger för Valbo i kvalserien – efter straffar igen.

Det blev straffseger för andra matchen i rad för Valbo HC.
Och med samma straffhjälte.
Felix Eriksson satte den enda straffen och gav sitt lag segern med 3–2 över Grästorp och två viktiga poäng i kvalserien.

Annons

Fem straffar slogs. Grästorp missade sina tre, Valbo missade första genom Nicklas Strid men Felix Eriksson var säkerheten själv och gjorde precis som mot Munkfors i fredags.

Två mycket viktiga poäng för Valbo som genom segern tog ett kliv uppåt i tabellen och är tvåa bakom Surahammar två poäng efter.

Gästerna spelade stundtals ut hemmalaget, hade mer fart både på skridskor och puck, var aggressivare, tyngre och skapade fler målchanser. Tog också ledningen med 1-0, ett resultat i underkant efter två perioder. Det syntes att laget haft en säsong på sig i ettan.

Valbo kom ut som ett nytt lag i andra perioden. Grästorp gjorde det också. Det blev en period där Valbo tog över, Grästorp såg ut att spela på 1-0, såg plötsligt ängsligt och försiktigt ut. Raka motsatsen till de tidigare perioderna.

Två snabba mål och plötsligt var Valbo i ledning. Victor Lindman gjorde 1-1 och Filip Nordin 2-1, i power play, inom loppet av en minut.

Sista perioden blev stökig och hos en del spelare kokade det över. Domaren var inte bra, men inte heller så dålig som hemmapubliken ville ha honom till. Han skickade ut hemmaspelare i parti och minut och till slut orkade hemmalaget inte stå emot. Kvitteringen kom en och en halv före slutet.

Valbo var nära tre poäng. Men de ska vara nöjda med två. Mycket nöjda. Grästorp var närmast segern och såg länge ut som ett vinnande lag. Valbo gjorde en riktigt bra sista period och den ska man ha all heder för. Nu är man med och nosar på seriesegern och div 1-spel.

Mer läsning

Annons