Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp förstärker inför hockeykvalet med målskytt från Väsby

/

Även om det inte blev någon seger i hockeyettans fortsättningsserie, så har det unga Tierpslaget spelat allt bättre i de senaste omgångarna och var mycket nära att plocka poäng i den sista matchen mot Haninge hemma i Vegahallen.

Annons

– Ja, jag tycker det ser lovande ut och vi ser fram emot kvalspelet, säger Tierp Hockeys sportchef Fredrik Lerviken.

Nu får man också in en handfull lirare, som ska bli förstärkning för Tierp Hockey.

– Ja, vi får först och främst tillbaka Johan Wiktorsson, som spelat i Väsby i hockeyettan, säger Lerviken och påpekar att Wiktorsson har gjort en hel del mål för Väsby.

Vidare är det helt klart att rutinerade backarna Per "Pertan" Andersson och hans bror Peter kommer att finns med när kvalet sätter i gång den 6 mars.

Pertan och Peter steg ju fram när Tierp bytte tränare för en tid sedan. Med i bilden fanns då också Fredrik Lerviken.

Johan Wallin, också han med rutin från spel i hockeyettan, kommer också in i laget till kvalet. Johan kommer med på backsidan.

– Därtill kommer också forwarden Fredrik Borell, som varit skadad, tillbaka in i truppen till kvalstarten, säger Lerviken.

Fem spelare som man räknar med ska förstärka Tierp Hockey i jakten på att rädda kvar laget i hockeyettan.

– Vi har nu en 25-26 spelare klara när kvalet drar i gång. Vi har sedan vi bytte tränare helt lagt om vår spelstil. Vi vårdar nu pucken bättre inom laget och satsar på ett bättre passningsspel, säger Lerviken, som nu blir ytters ansvarig för träningen.

– Vi har nu nästan tre veckor på oss att träna och ladda inför kvalet. Jag är tycker det ser bra ut i truppen med de nya spelarna och jag är optimist, avslutar Lerviken.

Mer läsning

Annons