Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Hockey nära skräll mot topplaget

Tierps unga hockeylirare gör framsteg. Visserligen blev det ändå förlust i bortamötet med Hammarby på onsdagskvällen. Men gästerna vann överraskande första perioden med klara 3-0 och hade ledning fram till mitten av slutperioden.

Annons

– Vår klart bästa match den här säsongen och grabbarna gör klara framsteg, berömde tränaren Peter Andersson.

– Första perioden spelade grabbarna strålande och vår nya spelidé fungerade mycket bra. Det var annars Hammarby som började klart bäst. Men efter halva första perioden tog vi över och satte tre mål innan periodvilan, sa Peter Andersson.

I mittenperioden fick inte Tierp till det lika bra som i den första perioden.

Hemmalaget kom igen och vann perioden med 2-0.

– Men i slutperioden var vi med igen och hade ett jätteläge i den tionde minuten. Vi ledde med 3-2 och var mycket nära att sätta en fjärde puck i deras bur. Tyvärr missade vi och i stället kom Hammarby i en kontring och kvitterade till 3-3.

I slutskedet kunde så hemmalaget lite tursamt rädda hem trepoängaren.

– Ja, tyvärr bjöd vi på två individuella misstag som hemmalaget tog vara på och satte både fyran och femman i slutskedet av matchen, sa Peter Andersson.

– Men vi gjorde en mycket bra insats och vår nya spelidé var mycket nära att ge oss segern. Nu har vi tre matcher kvar för kvalet. Vi möter Sollentuna och Arlanda borta och avslutar mot Haninge hemma den 14 februari, avslutade Peter Andersson.

Mer läsning

Annons