Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp nära att plocka poäng av tabelltrean Huddinge

– Hade det var några sekunder till så hade vi kvitterat. Vi gör vår bästa match hittills den här säsongen i hockeyettan.
Det var en nöjd Hasse Bauman i Tierp Hockey, som Sporten fick kontakt med efter bortamötet med topplaget Huddinge. Hemmalaget vann med knappast möjliga siffror. Matchen slutade 3–2.

Annons

Nu verkar det också som Tierp kommit närmare in i "kostymen" för hockeyettan. Visst hade hemmalaget de flesta målchanserna. Men spelmässigt var Tierp riktigt bra med.

– Ja, i både första och andra perioden öppnade vi klart bäst. Nu spelade vi den hockey jag hela tiden velat se av grabbarna. Det här har dom också visat upp på våra träningar och nu vågade dom också stiga fram i seriespelet, berömde Bauman.

Tierp förlorade första perioden med 1-0, men visade redan här att man verkligen ville var med i matchen.

Till bilden hör att hemmalaget var mycket effektiva i power play. Huddinge gjorde alla sina tre mål i power play. 1-0 målet för övrigt i spel fem mot tre.

Ett par minuter in i mittenperioden satte hemmalaget sitt andra power play mål. Men här reducerade Tierp bara tre minuter senare genom Pontus Andersson, Fredrik Borell stod målpasset.

Knappa tre minuter före slutsignalen kunde Niclas Ekman öka på hemmaledningen till 3-1.

– Men sedan plockade vi ut vår målvakt och kunde reducera till 3-2. Här hade vi också bud på en kvittering, summerade Bauman.

För 3-2 målet svarade Fred Hein, som nu gjorde sitt tredje mål i tierpströjan.

Beröm till hela Tierpstruppen, extra plus till målvakten Ben Johansson. Nu gjorde också de tre USA lirarna Fred Hein, Nate Obrien och Wayne Ravdjee sin andra match för Tierp och bidrog till stabilitet i laget.

Nästa omgång möter Tierp, Vallentuna på bortarink och lirar grabbarna så bra som mot Huddinge så kan det bli poäng.

Mer läsning

Annons