Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierptränaren efter ny förlust: "Mitt veteranlag hade gjort mål"

/

2–14 hemma i Vegahallen när Hudik var på besök.
I bortamatchen stannade förlusten för Tierp vid 1–8.
– De tre första målen var pinsamma att släppa in, säger tränaren Hans Baumann.

Annons

Tierp hade lite att se upp med när laget åkte upp till Hudiksvall för att möta ett taggat hemmalag som gjorde 14 mål senast lagen möttes.

Men i stället för att stänga igen i inledningen, bjöd Tierp på matchens tre första mål. Efter 9:54 och ställningen 0–3 tog Hans Baumann timeout.

– Det spelar ingen roll vilket lag vi möter, bjuder vi bort tre mål direkt får alla lag energi. Titta på de tre första målen... Det var pinsamt att se, mitt veteranlag hade gjort mål där. Det var usel, säger Baumann som inte drog sig för att såga sitt manskap.

Inte blev spelet mycket bättre i den andra perioden. Fyra nya mål av hemmalaget, varav ett i powerplay, gav underläge 0–7 inför den sista perioden.

Men väl där började Tierp spela upp sig, åtminstone målvakten Julius Toivola som fick stå för ett antal svettiga räddningar då Hudiksvall bombarderade på 20 skott.

I stället för baklängesmål såg Tierp ut att vinna perioden, sedan Pontus Andersson tryckt in ett skott längs isen bakom Hudikmålvakten Simon Nordh. Men Johan Björklunds solomål med 40 sekunder kvar spikade slutresultatet 1–1 i perioden och 8–1 i matchen.

– Problemet är att vi gjort några bra matcher, men nu gick vi ner oss igen. Vi höjde oss mycket där vi hade tre hyfsade insatser på raken. Nu är vi tillbaka på ruta ett, säger Hans Baumann som inte vill ta ifrån Hudiksvall en bra insats.

– De var naturligtvis bättre än oss men vi hade kunnat ge dom en match om vi spelat som vi kan göra, men vi var inte i närheten, säger han.

Mer läsning

Annons