Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje raka förlusten för Tierp

Tierp Hockey gjorde en bra period, den första, men sedan rasade allt och det blev stryk med 7–2 hemma i Vegahallen mot gästande Vallentuna.

Annons

– Jag har lite svårt att förklara det här. Vi gör en helt okej insats den första perioden. Spelar jämt med Vallentuna. Men när grabbarna kommer ut till den andra perioden, så är allt som bortblåst. Då blev det istället pinsamt, sa Tierps chefstränare Hasse Bauman direkt efter förlusten.

Helt klart så håller inte det unga gänget för att klara en hel match i ett tempo som duger i hockeyettan. Nu har man elva matcher på sig att klara matchtempot som behövs i hockeyettans fortsättningsserie.

– Det märkliga är, att det ser mycket bättre ut på träningarna, funderade Bauman, som nu väntar på rutinerade backen Per "Pertan" Andersson ska bli spelklar.

Pertans bror Peter fanns med för andra matchen i rad och skötte sig bra.

Nu öppnade man andra perioden vid ställningen 1–1. Men gästerna tilläts göra både 1–2 och 1–3 innan 13 minuter var spelade av mittenperioden.

Carl Eriksson reducerade dock till 2–3 och då återstod det mindre än fyra minuter till andra pausvilan. Men dryga minuten senare tappade hemmakillarna linjerna i spelet – igen – och Vallentuna kunde öka till 2–4 innan paus.

Och snacka om att tappa fokus! Redan 30 sekunder in på tredje perioden ökade gästerna till 5–2 och matchen var körd.

– Ja, det är pinsamt och här måste det bli skärpning, sa Bauman.

En ny chans att plocka poäng och visa att man kan hålla i tre perioder får det unga laget på onsdag när Hammarby gästar Tierp.

Mer läsning

Annons