Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung start för Valbo som föll rättvist

Valbo HC fick en tung start i kvalserien till hockeyettan.
Förlust mot värmländska Grums på bortaplan med 1-3 (0-1, 0-1, 1-1). Valbo gjorde ingen bra match och kom aldrig upp till normal nivå. Hemmalaget var bättre och segern rättvis.
– Det känns surt att vi inte kom upp till den nivå vi brukar spela på. Vi är inte bra i två perioder, är inte där i skridskoåkningen och blev för passiva, säger tränaren David Åkerblom.

Annons

Grums är ett bra hockeylag. Man spelar med hög fart och pumpar på med fyra femmor. Något styrspel är inte att tänka på, här ligger man på hela tiden, det gav ett klart övertag i två perioder och ledning med 2-0.

Valbo fick slita hårt och drog på sig många utvisningar. Totalt 18 minuter (8+6+4 min) box play.

– Med så pass många box play är det svårt att vinna matcher, säger Åkerblom.

Valbo kom tillbaka. Sista perioden var gästernas.

Marcus Törnström reducerade i inledningen av tredje och Valbo jagade kvittering. Nära var det när Filip Nordin fick bra träff i ”slottet” och hans fräsande skott var på väg in, men touchade utkanten av målvaktens benskydd och ändrade riktning. Grums gjorde i stället 3-1 i tom kasse.

Att Valbo skulle få det svårt i Grums hade jag räknat med. Har fått information från Värmland att Grums är bra, speciellt på hemmaplan, gästrikarna förlorade mot ett bra lag.

Lite illavarslande är det dock att man inte lyckades lägga spelet på den höga nivån man haft under större delen av säsongen, både i serien och i play off.

Hemmamatcherna är viktiga och dem ska man helst vinna om man ska utmana om seriesegern i ett så pass kort spelschema. På onsdag spelar Valbo hemma mot Avesta, då ges chansen att komma igen, en ny förlust har man nog inte råd med.

Mer läsning

Annons