Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo förlorade – men än är det inte kört

Valbo förlorade ”lilla seriefinalen” i kvalet till Hockeyettan.
Surahammar vann med 4-3 (0-0, 3-3, 1-0) vilket innebär att Valbo tappade viktiga poäng.

Annons

– Men än är det inte kört. Vi ger aldrig upp utan kommer att kriga in i det sista, säger tränaren David Åkerblom.

Valbo är nu, när serien vänder, tabellfyra och fem poäng efter ledande Surahammar.

Valbo måste direkt in på vinnarspåret. Femton poäng finns i potten och det kan bli så att Valbo måste gå rent. Och man har inte avgörandet i egna händer.

Hemmasegern var inte helt rättvis. Valbo var det spelförande laget, skapade mest målchanser, hade två stolpträffar, några returer som var nära att ge utdelning och ett bra tryck mot hemmakassen. Men man hade väldigt svårt att göra mål.

- Vi var det bättre laget och förlusten känns väldigt tung. Vi satte inte chanserna i mål, vi var inte riktigt konsekventa i returerna, samtidigt bjöd vi lite på deras mål, säger Åkerblom.

Valbo lever mycket på sin skridskoåkning. Där kom man inte upp hundraprocentigt. Det sviktade i det defensiva spelet, det straffade sig bums mot ett effektivt hemmalag.

Valbo tog ledningen med 1-0. Surahammar kvitterade i power play och gick fram till 3-1 , tredje målet i numerärt underläge, det hade Valbo absolut inte råd med. Valbo kom igen och nådde 3-3 före sista pausen.

I sista perioden stod matchen och vägde. Med bättre avslut hade Valbo vunnit, men det var Surahammar som avgjorde i periodens mitt.

Mer läsning

Annons