Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig kvalseger för Valbo Hockey

Tre omgångar återstår av kvalserien till Hockeyettan.
Och tre lag ser ut att göra upp om de två platserna som betyder avancemang. Det mesta pekar på att det blir två lag som flyttas upp.
Valbo slog Avesta med klara 7–4 efter en stabil och imponerande bortainsats.

Annons

De övriga två topplagen vann även de sina matcher. Ettan Surahammar (18 poäng), tvåan Grästorp (15) och trean Valbo (13) gör upp om två platser i Hockeyettan.

Valbo har jumbolaget Munkfors på fredag och avslutar sedan mot just Grästorp och Surahammar. Det blir en oviss och dramatisk avslutning.

Valbo fick en kanonstart mot Avesta. Victor Lindman 1–0 efter en minut, Nicklas Strid 2–0 41 sekunder senare och 3–0 Johan Lif och då hade klockan bara tickat fram till 9.35.

– Vårt spel första tio är det bästa jag sett att vi gjort den här säsongen. Vi spelade med hög fart, fick snurr och la in puckar mot mål som vi fick utdelning på, säger David Åkerblom, tränare i Valbo.

Valbo har länge haft problem med målskyttet. Nu blev det rejäl islossning, det var en makalös utdelning, en klar ledning som Valbo kunde spela vidare på.

Andra perioden blev förstörd av en massa power play och box play. Det blev sönderryckt och mycket fram och tillbaka och avsaknad av konstruktivitet.

Tredje blev bra från gästerna. Ett tidigt mål (5–3, 1.03) som gjorde att Valbo kunde kontrollera matchen tiden ut och gjorde också ytterligare två mål. Valbo gjorde en riktigt stark insats och speciellt glädjande var att målskyttet lossnade.

Bra spelare i Valbo var backen Johan Lif, förstakedjan Nordin, Thyr och Löfman samt Victor Lindman och Felix Eriksson.

– Många var bra i dag. Det var riktigt bra fart, sa en glad Åkerblom.

Mer läsning

Annons