Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det kommer bli tuffare för Valbo i år"

/

Valbo är även den här säsongen min favorit till att vinna division 2 västra A.
Men det kommer inte att gå lika lätt som tidigare säsonger. Valbo är minst lika bra som man varit de senaste säsongerna. Men de andra klubbarna har spetsat sina lag och gjort konkurrensen tuffare.

Annons

Den här serien blir jämnare och betydligt mer oviss än någonsin. Roligt för spelare och publik.

Oppala blir att räkna med däruppe i toppen. Oppala siktar naturligtvis på kvalspel till ettan, precis som Valbo gör, det skulle vara en skräll om man inte lyckas med uppgiften.

Oppala har ett bra lag i vinter.

Här finns mycket hockeykunnande och får man till det så kan man mycket väl lura Valbo på seriesegern.

Nu blev seriepremiären för Oppala inte riktigt vad man kanske räknat med. Visserligen vann man hemma mot Söderhamn/Ljusne, men först efter straffar, och i slutminuterna var man riktigt illa ute med underläge 2–3.

Då presenterade sig Robin Lindqvist på nytt, ny från just Söderhamn/Ljusne men med rötterna i Gävle, där han spelat sex säsonger och varit en riktig målspruta. Nu kvitterade han till 3–3 bara en och en halv minut från slutet, hans andra mål i matchen, och var också den som satte avgörande straffen.

Så ska man inleda en ny säsong i en ny klubb – succé.

Själv satt jag på läktaren i NickBack Arena i premiären och fick se Valbo tappa två poäng mot ett ungt och spelglatt Falun.

– En liten miss var det att förlora. Men vi jobbade för dåligt och var för ineffektiva, sa Valbos nye tränare Tomas Engman som tagit över efter Tommy Sjödin.

Valbo skulle ha vunnit premiären. Man var det bättre laget och skapade massor av målchanser. Men puckarna smet utanför kassen och de som gick på mål tog oftast gästernas keeper hand om.

– Det har varit ett syndrom under flera säsonger att vi haft svårt att sätta puckarna. Men vi tränar mycket på målskyttet, säger Engman.

Sandviken har värvat klokt och fått några bra spetsspelare.

Därför har man inlett säsongen riktigt hyggligt och vann premiären mot Hofors med 6–3. Visserligen förlorade man i tisdags mot Valbo, men man var länge med i matchen och utmanade verkligen gästerna ordentligt, det måste till ett power play fem mot tre för att Sebastian Thyr skulle avgöra för sitt Valbo. Hans andra mål i matchen.

SIK är bättre som lag än tidigare vintrar. Kanske lite för ojämna för att kliva fram och riktigt utmana de allra bästa. Osäkert också hur mycket tränaravhoppet betyder för sammanhållningen och hur mycket man ställer upp för Jonas Wiklund.

Det var många spridda skurar i poängfördelningen efter två spelade omgångar. Malung är enda lag utan poängförlust, visserligen bara efter en spelad match, men klara 6–3 i daladerbyt mot Falun är övertygande.

I morgon, fredag, kommer Malung till Gavlerinken. Jag tänkte sätta mig på läktaren och se hur Oppala klarar den uppgiften. Mitt tips är att Oppala vinner med några mål.

Fredagsomgången tror jag kan ge idel gästrikesegrar. Valbo slår Söderhamn/Ljusne och SIK vinner hemma mot Falun.

Mer läsning

Annons