Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det svänger lite för mycket om Oppala

/

Det svänger om Oppala.
Ofta upp, ibland ner och så däremellan lite mitt i.

Annons

Inte bara från omgång till omgång utan även i matcherna är Oppala ett riktigt svänggäng. Som mot Falun i tisdags där man hamnade i underläge med 0-2, reste sig till ledning med 3-2 och 4-3, för att till slut förlora med 4-6.

På det nya året har det varit mest ner. En enda trepoängare, 3-1 borta mot topplaget Malung i fredags, två tvåor efter straffar och förlängning.

Men hela fem förluster. Det håller inte om man vill vara ett topplag.

Jag frågade Oppalas tränare Christian Sjöberg om han har någon analys över den svaga poängskörden.

– Nej, egentligen inte. Jag tycker att vi har spelat bra i de flesta matcherna, men att poängen inte trillat in. Vi var bättre än Falun nu senast, slog Malung borta med kort om folk, 1-7 mot Söderhamn/Ljusne kan vi glömma, där var vi svaga, pressade serieettan Valbo hårt och borde tagit poäng, säger Sjöberg.

Men så har vi det här med svängningarna.

– Ja, vi saknar stabiliteten. Vi spelar bra i matcherna, men har också djupa dalar då vi förlorar matcherna.

Oppala slarvade bort segern mot Falun. Gävlelaget såg ut att ha ett klart grepp om händelserna, andra perioden var riktigt bra, när Liam Lindström gjorde 4-3 med tio minuter kvar såg det ut som om hemmalaget skulle ta en trea. Men på något vis vred sig masarna ur greppet. Kanske var det trötthet hos förortsgänget som gjorde det defensiva jobbet halvdant och kom på skam. Falun såg sin chans, blev väldigt offensiva och kunde avgöra.

Oppala har tappat tredjeplatsen, som man länge abonnerat på, i tabellen och har sett Sandvikens IK klättra förbi. Om Oppala haft det tungt poängmässigt har SIK gått som tåget. Om än inte snabbtåg. Men punktligare.

Hockeyföreningen i bandystaden har på de fyra senaste matcherna tagit nio poäng. Har nu 34 poäng, två före Oppala som dock har en match mindre spelad, på fredag möts de på Jernvallen och det kan bli avgörande vilket lag som blir trea.

SIK hade en rejäl dipp mot Valbo. Såg ut som om grannen i väst hade gett upp på förhand. Var rätt bra med i första perioden, i andra var det dock nattsvart och 0-5 efter två, sedan var det kört.

Bortsett från plumpen i NickBack Arena har SIK varit stabilt. Kan man behålla det i slutspurten av serien och därmed få positiva vibbar in i play off blir det intressant att se vad man kan göra.

Valbo vinner serien klart och Malung blir lika klar tvåa. Två lag som varit i en klass för sig och etta och tvåa i serien under i stort sett hela säsongen. Hofors och Söderhamn/Ljusne får försöka hålla sig kvar. Så långt är allt klart i div 2 grupp A.

Efter Oppala avslutar SIK mot Malung. Oppala har efter SIK-matchen Hofors och Valbo kvar. Sista omgången spelas 12 februari. Veckan efter startar play off 1.

Play off-rankingen görs med lag från de tre div 2-serierna i västra regionen. Hedemora är för närvarande rankad etta, Valbo tvåa och värmländska Grums trea. Hedemora har gått riktigt bra och blir förmodligen rankad som etta, vilka som tar platserna närmast därefter avgörs under slutspurten av serierna.

Play off blir intressant.

Mer läsning

Annons