Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ineffektivt Hofors vann mot Älvdalen

Det var ett överlägset Hofors som vann hemma mot Älvdalen på tisdagskvällen.

Annons

Att Hofors haft problem med powerplay-spelet är ingen nyhet men tisdagens match var värre än någonsin. Lägen saknas definitivt inte och Älvdalingarna drog på sig inte mindre än 49 utvisnings minuter men ändå så lyckas hemmalaget bara göra ett pp-mål.

– Man får ju hjärtklappning på det här. Vi skjuter och skjuter men får inte in pucken. I andra tror jag vi är i anfallszon i sju minuter. Helt sanslöst, sa en lite frustrerad tränare Stefan Klarfeldt i HHC.

Hur skotten räknades i andra är obegripligt. Det kändes som 30 skott och dominansen var stor hela matchen. Nu lyckade ändå hemmalaget vinna matchen med 5–4 där rutinerade och alltid pålitlige Christer Elfsberg gjorde två i den sista perioden.

– Tre oerhört viktiga poäng, peppar peppar, summerade Stefan.

En spelare som alltid har en hög frenesi i allt han gör är André Leclair. Han hade hur mycket chanser som helst och det kändes som inget gick in men trots allt producerar canadensaren och är oerhört nyttig för Hofors. I den här matchen blev det ändå ett mål och två assist. På fredag väntar derby hemma mot Oppala/Sätra.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons