Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målvaktsprotesten gick igenom – Oppalas kvalmatch måste spelas om

/

Filipstads protest gick igenom – trots att det var hockeyförbundet som hade gjort fel.
Nu måste play off-matchen mot Oppala spelas om.
– Vi får betala dyrt för förbundets misstag, det känns oerhört surt, säger Oppalas sportchef Peter Strömsten.

Annons

LÄS MER: Protest mot Oppalas Brynäslån: "Det luktar dåliga förlorare"

Oppala skulle mött Grums borta på onsdag, nu blir det ny match mot Filipstad i stället. Och sedan en eventuell bortamatch mot Grums på fredag i nästa kvalomgång.

Svenska hockeyförbundet har tagit på sig missen, de borde aldrig ha gett klartecken till Oppalas lån av Brynäs J20-målvakt John Morelius.

Men det är Oppala som får betala priset, menar Peter Strömsten.

– Visst, förbundet betalar kostnaderna för buss och måltider, men hur ska spelarna kunna ta lediga halvdagar från jobbet två gånger den här veckan med så här kort varsel, frågar han sig.

Han har skickat ut en sms-kedja till spelartruppen, men vet inte om han kommer få ihop spelare till två bortaresor den här veckan.

– Vi har inte slängt in kepsen ännu, men det här blev alldeles snurrigt. Det är klart vi går på vad förbundet säger, de borde ju ha koll på såna här saker.

Felet Oppala gjorde, och som hockeyförbundet felaktigt godkände, var att de lånade in en målvakt som tillhörde en SHL-klubb. Även om det handlar om en juniormålvakt får han bara lånas ut till klubbar två divisioner ner – alltså lag i division 1, inte en division 2-klubb som spelar play off till division 1.

– Eftersom vi har varit delaktiga i det hela så ansåg vi att det enda rätta sportsliga beslutet var att matchen ska spelas om, säger Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström till Värmlands Folkblad.

– Under min tid, sex år, har det inte inträffat tidigare. Det var en speciell situation och inte helt lätt att fatta beslutet. Men de sportsliga aspekterna fick avgöra.

Mer läsning

Annons