Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan SIK:s tränare gå stolt längs Hyttgatan

/

Sportens Bengt "Pucken" Persson sammanfattar veckans spel i division 2-hockeyn.

Annons

Det går tungt för Tommy Jonssons Björklöven i hockeyallsvenskan. Efter en stark inledning har det gått sämre och laget har rasat i tabellen.

På presshyllan i Gavlerinken spekulerades det i tisdags inte om, utan när, Jonsson skulle få sparken.

– Han får väl flytta hem och ta över Sandviken nu när deras tränare har stuckit, tyckte en kollega.

Men hallå där!

Sakta i backarna. Jonas Wiklund tog över efter Fredrik Fahlstedt när han hoppade av. Tillsammans med Gunnar Sundberg har Jonas coachat SIK till 6–3 mot Hofors, 7–3 mot Söderhamn/Ljusne i tisdags och däremellan förlust 1–2 mot Valbo.

Efter en bra start på säsongen kan man i bandyfästet Sandviken promenera Hyttgatan fram med ett leende på läpparna och klubbmärket väl synligt på jackan.

Eller hur Jonas Wiklund?

– Absolut. Laget har fungerat väldigt bra. Vi har värvat klokt och hade en bra stomme kvar från i fjol. Det har sett bra ut och vi är hoppfulla inför säsongen, säger Jonas.

Det blev ju dramatiskt när Fahlstedt lämnade så pass nära inpå seriepremiären. Men Jonas och Gunnar hittade snabbt ett vinnande koncept som gör att SIK blir att räkna med framöver. Jag tror inte att man räcker till för serieseger. Kanske inte för en andraplats heller.

Men sedan är det öppet. Oppala i morgon är en riktigt bra test vad vi har att vänta framöver.

Jonas vet inte om han blir kvar som huvudtränare.

Förhandlingar pågår med SIK-ledningen.

– Jag vill fortsätta med det här laget. Det är ett utvecklingsbart lag med härliga killar. Jag hoppas vi kommer fram till en lösning som vi alla är nöjda med, säger han.

I Gavlerinken såg jag Malung avgöra mot Oppala 30 sekunder kvar av förlängningen. En match där gästerna ledde med 3–0, Oppala kom igen och en grandios upphämtning gav 3–3 och förlängning.

I tisdags ny förlust. 2–5 mot Falun var inte vad jag hade väntat mig. Även nu kom man i svår brygga med 0–3 i första perioden. Oppala ska inte behöva hamna i ett så pass svårt läge, ett handikapp som suger mycket kraft ur laget och även om man jobbar ikapp, som mot Malung, blir det tungt mot slutet när krafterna börjar sina.

Oppala har ett bra lag. I alla fall på papperet. På isen har det ännu inte fungerat och jag väntar bara på att proppen ska gå.

Oppala har ännu ingen fullpoängare. Men serien är bara i sin linda och det känns som det inte är någon panik för förortslaget. Mycket hinner hända under en lång vinter.

Men snart måste en seger komma. Mot SIK i morgon?

Ulf Skoglund har en lång karriär bakom sig både som spelare och tränare. Gör sin andra säsong i Malung. Han tog upp Malung till tvåan och det kan mycket väl bli en fortsättning på framgångssagan för den tidigare jämten.

Malung visade kvalité mot Oppala. Skridskostarkt och med några individuellt skickliga spelare som var grunden till segern i Gavlerinken. Malung kan mycket väl bli ett verkligt hot mot Valbo om seriesegern.

Vi har att se fram emot två derbyn under fredagskvällen. Utöver Oppala-Sandviken möts Valbo och Hofors i NickBack Arena. Malung möter Söderhamn/Ljusne.

Vinner Valbo och Malung sina matcher har vi att se fram emot säsongens första toppmöte på tisdag.

Mer läsning

Annons