Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppala dansade hem en skräll i Malung

/

Det hade räckt med två minibussar för att Oppala skulle kunna ta sig upp till dansvännernas Malung.
En liten men tapper skara drog iväg till mörkaste Dalarna, ett bra motstånd och en svårspelad ishall.

Annons

– En match uppe i Malung en vardagkväll betyder att man tvingas åka rätt tidigt på dagen. Vi har många spelare som har jobb som de inte kan vara lediga ifrån och då är det som det är, säger Oppalas tränare Christian Sjöberg.

Oppala ställde upp med bara tretton utespelare, åtta forwards och fem backar, och ny taktik.

Och skrällde.

Den lilla men tappra skaran från Gävle dansade väl knappast hockeypolka direkt, kanske mer stilla vals, inte populärt i dansens mecka.

– Med det korta laget vi hade att tillgå var vi tvingade att hitta på något, säger Sjöberg.

Lagets forechecking i tidigare matcher har inte fungerat. Mot Malung flyttade man hem positionerna, styrde mer än tidigare, fick en tät och samlad defensiv som masarna hade problem med.

Den taktisk skicklige coachen i hemmalaget, Ulf Skoglund, såg bister ut i sitt försök att vända matchen. Oppala hade ledningen med både 2–0 och 3–1 men hemmalaget var ikapp och förbi till 4–3 efter två perioder.

Skulle Oppala orka distansen ut? Det var väl tveksamt då man hade tvingats jobbat hårt på kort manskap.

Men Oppala höll tätt bakåt, kvitterade dessutom och backen Pontus Strömsten blev matchhjälte efter att ha slagit in segerpucken. Hans andra mål i matchen och sjätte i serien.

Segern i Malung gav tydligen massor av energi till laget. Av bara farten vann man andra raka då man slog Falun med 5-2 i tisdags.

Den här gången med fullt lag men med samma medicin som mot Malung. Tät defensiv och hårt jobb samt bra målvaktsspel av William Henriksson.

Christian Sjöberg överraskade med att nästan be om ursäkt för segern.

– Falun var bättre än oss, sa han.

Nja… Det håller jag inte med Christian om. Men länge var gästerna det drivande laget. Med fart och intensitet skapade man målchanser, men bara en gång fick man hål på Henriksson, man gav upp till slut efter att ha stångat sig trötta mot en kompakt försvarsmur.

Oppala jobbade sig in i matchen. Efter 1–1 var det aldrig något snack.

Dennis Lundberg gjorde 2–1, Robin Lindqvist 3–1 på ett skott som målvakten ska ta – Robins sjunde mål i serien – Joel Silfverberg 4–1 i numerärt underläge efter en riktig målvaktsbjudning och femman i tom kasse.

Klara 4–1 i sista perioden var klart i överkant och något tursam. Men Oppala behöver inte be om ursäkt för segern.

Div 2-serien haltar något. Sandviken, Oppala och Hofors har alla spelat nio matcher. Valbo har en mindre spelad efter rörläckaget på Lugnet och inställt mot Falun. Malung toppar serien med en match mer spelad än Valbo. Två poäng före Valbo och SIK.

Senaste fredagsomgången blev glädjande på så vis att hela omgången slutade med gästrikesegrar. Valbo slog Söderhamn/Ljusne, SIK vann över Falun och så Oppalas skräll mot Malung. Hofors var spelledigt.

Mer läsning

Annons