Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppala hoppar av play off-spelet efter förbundets miss

/

Oppalas säsong är över.
Efter att Filipstads protest om otillåten spelare gick igenom och förbundet beordrade omspel väljer Oppala att hoppa av play off-spelet till division 1.
– Det känns otroligt jobbigt och tråkigt. Men våra killar har vanliga jobb att sköta vid sidan om och det funkar inte att åka på två långa resor – dessutom med så kort varsel, säger Oppalas sportchef Peter Strömsten.

Annons

LÄS MER: Protesten gick igenom – Oppalas kvalmatch måste spelas om

Bakgrunden är att Oppla fick klart av Svenska Hockeyförbundet att Brynäs juniormålvakt John Morelius kunde lånas in. Han spelade och var grymt bra när Gävlelaget vann den tredje och avgörande matchen med 2–1 i Filipstad.

– Vi har ju absolut inte gjort någonting i uppsåt att fuska utan fått klartecken på våran fråga. Vi får betala dyrt för förbundets misstag och det känns oerhört surt, fortsätter Strömsten.

Han är frågande till när Filipstad egentligen kände till att Oppalas målvakt kunde vara en otillåten spelare.

– Jag fick ett samtal direkt efter slutsignalen där en journalist hade ringt till Brynäs J20-tränare Mats Bäcklin och gjort det påståendet. Jag tror att dom visste det på förhand då lagen ligger ute en timme före match. Men dom valde att inte säga någonting om det förrän efteråt när dom hade förlorat. Hur skulle det annars komma ut så snabbt?

Men att bevisa det går ju förstås inte. Nu kunde Strömsten bara meddela förbundet på tisdagen att Oppala inte kommer att spela om matchen och ger walk over.

– Nä, det fungerade helt enkelt inte. Visst skulle vi få resa och mat betald genom förbundet som helt och hållet tog på sig felet. Men det räcker liksom inte. Då skulle vi har spelat borta mot Filipstad på onsdag och om vi vann den igen så skulle vi åka till Grums på fredag i nästa kvalomgång. Det går inte att ta ledigt från jobbet flera dagar för att spela hockey på den här nivån.

Därför slutar säsongen väldigt snöpligt.

– Klart att det känns för jäkligt. Jag tycker väldigt synd om killarna som kämpat väldigt hårt och enligt mig vann vi den här matchserien på fairplay. Vi var det bättre laget helt enkelt.

En extra tanke från Oppalas sportchef går också till målvakten John Morelius.

– Han har fått mycket skit via facebook och andra sociala medier vilket känns otroligt tråkigt. Han har inte gjort något fel utan är bara en ung kille, en junior som vill spela hockey. Det här är oerhört trist.

Vilket lag som Peter Strömsten håller på i play off 2 mellan Grums och Filipstad behöver vi väl inte ens nämna...

LÄS MER: Protest mot Oppalas Brynäslån: "Det luktar dåliga förlorare"

Mer läsning

Annons