Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Puckens krönika – "Den synen skulle du gillat, Sjödda"

/

Sportens krönikör Bengt "Pucken" Persson sammanfattar här de senaste matcherna och de hetaste händelserna i division 2-hockeyn.

Annons

Malung är så här långt den största positiva överraskningen i hockeytvåans västra A-grupp.

Nykomlingarna har övertygat.

Jag har sett dem i två matcher, mot Oppala och Valbo, fortsätter laget som man har inlett säsongen med hög frekvens i skridskoåkningen och med massor av energi över hela banan blir coachen Ulf Skoglunds hårt arbetande kollektiv aspirant till seriesegern.

Nu brukar lag som flyttas upp gå ner sig efter några matcher och tappa i intensitet när hettan över att spela i en högre serie har lagt sig. Men kan Skoglund hålla målhungern vid liv hos Kapla, Ax och Söderlund får Valbo en värdig utmanare om titeln seriens bästa lag.

Valbo såg ut att gå mot en klar seger i fredags i det på förhand intressanta derbyt mot Oppala. Ledning med 5–2 efter halva matchen och västra förortsgänget ångade på i gammal god stil som skulle ha gjort Tommy Sjödin vild av glädje.

Jag såg inte Sjödin på plats i Gavlerinken. Med bland 114 tappra på läktaren borde han ha synts om han varit där.

Nu hände något i sista perioden som höll på att vända matchen. Valbo gick ner sig i ett stillsamt och sömnigt tillstånd av lättja och det höll på att straffa sig. Oppalas Robin Lindqvist gjorde 3–5, hans fjärde mål för säsongen, Felix Enqvist 4–5 med en man mindre och kvitteringen 5–5 kom från backen Pontus Strömsten när det var sex minuter kvar av ordinarie matchtid.

Roligare än så blev det inte för Oppala.

2.48 in på förlängningen avgjorde Valbo. Målskytt Jonas Vasiljeff.

Valbo var det bättre laget och segern helt okej. Min uppfattning om Oppala är att man spelar utan energi, för få spelare är delaktiga, man är stillastående och lättlästa.

– Just precis… Och i nästan alla matcher har vi snabbt hamnat i underläge från start. Vi har inte varit med från början, säger Christian Sjöberg, coach i Oppala.

I sista perioden hittade man känslan när målen trillade in. Där var det mycket vilja. Kanske inte så vanligt hos det här gänget, men vad vet jag? En överraskning kanske även för gästerna.

– Vi är besvikna. Som lag hade vi väntat oss att det skulle gå bättre. Men det är mycket kvar i serien, vi hinner hitta tillbaka, säger Sjöberg.

Hur ser du på insatsen mot Valbo?

– Vi gjorde en bra match. Jag är nöjd med vår insats där och det var ett stort steg framåt sett till tidigare matcher. Vi jobbar hårt för att hitta spelet och börja vinna matcher.

Efter många bra insatser hamnade Sandviken pladask på jorden igen.

I Malungs ishall vaknade SIK upp i verkligheten och såg ett hemmalag blåsa förbi och ställa till målfest. SIK fick lära sig en riktig läxa. 6–2 skrevs siffrorna till.

Dålig tajming, puckstirrande med dålig rörlighet och svag markering i ”slottet”, där hemmalaget är vassa, snabbt var det tung uppförsbacke.

0-3 efter bara halva inledningsperioden och 0–4 i inledningen på andra. Gästerna bet ihop och fick tillbaka lite energi, kom in i matchen efter två reduceringsmål av Nicklas Haglund och Simon Gustavsson, men i box play fick man se Malung göra 5–2 och efter det gick luften helt ur SIK.

Har inte sett SIK i så många matcher. Men att döma efter rapporterna från Malung var det här lagets svagaste insats i serien.

Mer läsning

Annons