Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här är läget hos gästrikelagen inför hockeytvåan

Det är dags för hockeytvåan att dra i gång. Sju lag finns med i serien som kommer att halta sedan Ore dragit sig ur.
Valbo, Oppala, Hofors och Sandviken är gästrikelagen som gör att det blir många heta derbymatcher – Hofors-Sandviken startar redan i premiäromgången.

Annons

– En härlig start på säsongen. Vi hoppas att det kommer mycket folk, säger Hofors assisterande tränare Thomas Olofsson.

Hofors gick ju till sista playoff-spelet innan kvalserien ifjol och åkte där ut mot Köping som sedan gick hela vägen upp i ettan. Men det är inte riktigt samma Hofors som kommer till spel den här säsongen.

– Vi har tappat ungefär halva laget men försökt ersatt med likvärdiga spelare. Jag hoppas och tror att vi ska bli lika starka som förra vintern. Försvarsspelet med målvakterna Daniel Ohre och Jim Elfsberg ser riktigt bra ut medan målskyttet har varit lite svagare under försäsongen, säger Olofsson.

Målsättningen för Hofors är att i första hand ta sig till play off.

I Valbo finns det också en hel del optimism som frodas. Laget gick fram till kvalserien förra säsongen där man blev fyra och var i ärlighetens namn inte riktigt nära att ta steget upp.

– Men vi tänker göra ett nytt försök ny och det känns riktigt bra så här långt. Vi har vunnit sex av sju träningsmatcher och nu är det riktigt roligt att serien startar. Falun hemma känns som en bra start mot ett lag som också kommer att vara högt uppe, säger tränaren Thomas Engman.

Han är nu huvudtränare sedan Tommy Sjödin lämnat för Brynäs.

Men Sjödin är också den enda förlusten för Valbo.

– Vi har hela laget intakt från ifjol och dessutom förstärkt på en del platser. Nu har vi spelat ihop oss några år och alla drar åt samma håll, säger Engman.

Oppala åkte ut mot Söderhamn/Ljusne i play off förra säsongen och jagar nu revansch. Tränaren Kristoffer Bäckström förfogar över ett intressant lag där det finns flera rutinerade krafter som kan bära det här laget långt.

– Det känns spännande. Vi har väl egentligen bara tappat Jakob Alner som vi gärna hade haft kvar och sedan förstärkt på några positioner. Målsättningen är att vara med där uppe.

Laget har bara spelat fyra försäsongsmatcher och där harv det både varit upp och ner. Genrepet mot Valbo gav en förlust med 7–3.

– Det var väl inte så bra. Men vi känner oss förberedda och det ska bli roligt att det sätter i gång, säger Bäckström.

Premiären är mot Söderhamn/Ljusne som Oppala mött dubbelt upp nu på hösten med en seger och en oavgjord som facit.

LÄS MER: SIK:s tränare säger upp sig: "Jag orkar inte längre"

Mer läsning

Annons