Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken spelade bort chansen

Annons

Det var en av årets viktigaste matcher när Sandviken tog emot Alfta på hemmaplan på tisdagen. Hemmalaget hade häng på kvalstrecket där med två poäng upp till både Falun och Söderhamn/Ljusne med två omgångar kvar. Nu vann båda dessa lagen medan SIK stod för ett riktigt bottennapp. Hemmalaget dominerade matchen men man gick bet på det mesta framåt.

– Vi tog en massa dumma beslut, hade inget tålamod och när vi fick första powerplay så står vi helt still, suckar en mycket uppgiven Fredrik Fahlstedt, tränare i Sandviken.

Första perioden blev mållös men fem minuter in i andra så tog SIK ledningen genom Mattias Forsling. Alfta kvitterade dock i 5 mot 4 innan mittenrundan var över.

– Dom hade i och för sig en riktigt bra målvakt men vi hade kunna möta vad som helst idag så hade vi förlorat, alldeles för dåligt när vi hade så mycket att spela för, menade ”Fala”.

Bortalaget gjorde segermålet sex minuter in i sista perioden och nu får SIK inrikta sig på att bli bästa sexa och därmed ta en kvalplats. Den platsen har man just nu före Björbo i den andra serien. Dom spelar under onsdagen och sedan är det en omgång kvar.

– Där är det otvivelaktigt vinst som gäller mor Söderhamn/Ljusne borta, avslutade Fahlstedt.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons