Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SHL-profil tränar med Sandviken

/
  • Steve Saviano jublar efter ett mål i Djurgården förra säsongen. Just nu tränar den meriterade forwarden med Sandvikens IK.

Sandvikens IK fortsätter sin storsatsning inför säsongen i Hockeytvåan.
Backen Richard Dahl med förflutet i Brynäs kommer till Sandviken i helgen för att slutförhandla.

Annons

Sandvikens IK har något stort på gång. Flera fina nyförvärv, senast kroaten Ivan Silja, har redan presenterats – och fler riktigt intressanta namn är på gång.

Just nu tränar till exempel Steve Saviano, som var helt ordinarie i Djurgården i SHL förra säsongen, med klubben.

– Han är tillsammans med en tjej från Gävle och de har precis fått barn och bor här nu. Jättekul att han vill träna med oss, men det är väl tveksamt om han kommer att spela för oss i vinter även om jag försöker övertala honom, säger tränaren Fredrik Fahlstedt.

Den 34-årige amerikanen Steve Saviano, som har spelat sju år i Sverige med Växjö och Djurgården, har siktet inställt på spel utomlands i första hand.

En annan meriterad spelare som däremot kommer till SIK är 24-årige backen Richard Dahl, tidigare i Brynäsjuniorerna och närmast från Västervik i division 1.

– Vår backbesättning ser minst sagt stark ut, myser Fahlstedt.

Som vi berättade i slutet av juli kommer dock inte drömvärvningen Pavel Brendl att ansluta när serien drar i gång i oktober. Men det är inte otänkbart att den förre superskytten i Brynäs kommer att spela i Sandviken senare i vinter.

– Brendl har skrivit på ett korttidskontrakt med Skalica i Slovakien, samma klubb som han spelade i ifjol. Men vi har inte gett upp hoppet om att han ska ansluta senare och han själv stänger inga dörrar för det heller, säger Fredrik Fahlstedt i SIK.

Som hintar att ytterligare namnkunniga spelare kan vara på gång till Sandviken.

– Vi får se, säger han hemlighetsfullt.

Mer läsning

Annons