Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skön derbyseger för Sandviken

/

Ett hett derby och två straffavgöranden.
Det blev en het start på hockeytvåan där Oppala vann efter straffar, Valbo förlorade på samma sätt medan Sandviken var starkast i derbyt mot Hofors.
– Jag är imponerad av grabbarna som klarar av trycket och spelar så bra, berömde SIK-tränaren Jonas Wiklund efter 6–3-segern.

Annons

Nästan 400 personer hade kommit till Hofors ishall för det prestigefyllda derbyt. De fick se ett Sandvikens som kontrollerade händelserna i två perioder och hade en stabil 4–1-ledning. Men det darrade lite i sista när Hofors kröp närmare.

– Dom fick ett snabbt mål redan efter 13 sekunder som gav dom energi och det är klart att det blev lite oroligt när dom reducerade en gång till. Men vi kunde behålla lugnet till slutet och det var en riktigt skönt seger, fortsatte Wiklund.

SIK gjorde två mål de sista minuterna och segern var rättvist. Tvåmålsskytten Simon Andersson och målvakten Max Theander stack ut i en annars väldigt bra laginsats.

– Härligt att få starta med en intensiv och tät derbymatch och få vinna den också. Det var en bra säsongsstart för oss, sa SIK-tränaren.

Hemmalagets sista period var den bästa för deras del.

Oppala kunde till slut ta två poäng med Söderhamn/Ljusne efter 4–3 där straffar fick avgöra. Stor hjälte blev Robin Lindqvist som gjorde tre av målen. Han kvitterade till 3–3 efter 18.31 och sedan fixade han bonuspoängen genom att vara den enda som gjorde mål på straffarna. Skotten 47–20 skvallrar i alla fall om att hemmalaget hade ett stort tryck på Söderhamn/Ljusne.

Lika lyckosamma var inte Valbo som förlorade med 5–4 – också det efter straffar. 348 personer på läktaren var en bra siffra för Valbo.

Också där var skottstatistiken helt förkrossande för hemmalaget. Valbo sköt hejvilt matchen igenom och 56–22 borde förstås ha gett ytterligare mål. Nu kvitterade VHC 18.41 in på sista perioden och med tanke på det så kanske ändå en poäng var okej mot ett vilt kämpande Falun.

LÄS MER: SIK:s tränare sa upp sig innan seriestarten: "Orkar inte längre"

Mer läsning

Annons