Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo kan fira jul och nyår som seriens bästa lag

/

Div 2-lagen har gått till jul- och nyårsvila med Valbo HC i täten. Omstart inte förrän fem dagar in på det nya året.
Valbo kan fira helg med vetskapen att man har kopplat grepp om positionen som seriens etta. Visserligen haltar tabellen något, men tendensen är solklar, förortsgänget väster om Gävle är i längden seriens bästa lag.

Annons

Oppala har inte spelat en match på fjorton dagar. Slog Söderhamn/Ljusne senast med 5-3 den 8 december. När man inleder vårsäsongen 5 januari har man inte spelat en match på tjugosju dagar!

Det är naturligtvis inte bra.

Lite knas i seriemaskineriet uppstod när IFK Ore hoppade av. Men Oppala har också fått matcher flyttade och inställda vilket rubbat matchbalansen.

Det är omgång 16 då man vilade (skulle ha mött Ore), den flyttade matchen mot Malung i omgången efter samt jul- och nyårsuppehållet som gör att Oppala fick det långa matchuppehållet.

Man är som trea sju poäng efter Valbo.

När jag är ute på matcherna och pratar med ledare får jag ofta höra snacket om att IFK Ore hoppade av då föreningen skulle haft ekonomiska bekymmer.

Så var det inte alls!

Ore har en stabil inkomstkälla i Furudals Hockeyskola och därmed en solid ekonomi. Att spela div 2-ishockey hade inte varit några problem om föreningen haft spelare och ledare. I den lilla orten Furudal är det svårt att rekrytera folk. Inför den här säsongen saknades en halv spelartrupp och organisation runt truppen samt folk som kunde hjälpa till runt hemmamatcherna.

Men vi kommer igen säsongen 2016-17. Jag skriver ”vi” eftersom jag sitter med i styrelsen.

Mittperioderna blev avgörande i bägge fredagsmatcherna.

Valbo gjorde 3-0 i andra perioden mot Söderhamn/Ljusne som även blev slutresultat. På Jernvallen tappade SIK 1-0 efter första perioden mot Falun, som gjorde 3-0 i andra, och vann till slut med 6-3.

Valbo gjorde ingen bra match mot hälsingarna. Det såg ut som om man åkte runt och funderade på vad man skulle få i julklapp.

Nu avgjorde man i andra och det fick räcka. Det är möjligt att det funnits en växel till om man blivit pressad.

SIK:s förlust mot Falun kom lite överraskande. Jag trodde att sandvikarna skulle ta en trea här och avancera i tabellen till en hedrande andraplats.

Man tappade matchen i andra perioden då 1-0 blev 1-3, kom igen bra i sista då David Jansson gjorde 2-3 och 3-3, hemmalaget såg i det skedet ut som vinnare. Men Falun var det bättre laget för kvällen avslutade med ytterligare tre mål i SIK-kassen.

David Jansson gjorde tre mål i matchen.

Är nu uppe i totalt tolv mål. Är därmed trea i skytteligan, bara Malungs målkung Jonas Kapla och S/L:s Jesper Gustavsson är värre, Kapla har gjort sjutton och Gustavsson tretton.

I poängligan är David nia med 16 (12+4) poäng. Poängbäst av gästrikarna är Davids klubbkamrat Simon Andersson. Han har gjort 20 (10+10) poäng och är med det fyra i ligan. Leder poängligan gör som väntat Jonas Kapla med 29 (17+12) poäng.

Lite anmärkningsvärt, och därför noterbart, är att serieettan och målglada Valbo har sin första spelare i poängligan på en bara femtonde plats. Det är backen Marcus Törnström, som tack vare elva målassist men bara två mål, är bästa poänggörare hos serieledarna. Marcus och Robin Löfman är de enda från Valbo på 25-bästalistan.

Valbo gör flest mål i serien och man sprider dem över många spelare.

GOD JUL!

Mer läsning

Annons