Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo står med ena benet i kvalserien till hockeyettan

/

Valbo är ett steg närmare division 1-spel.
7–4 hemma i NickBack Arena mot Viking HC på onsdagskvällen. En svängig match, rätt spännande och med mycket fysisk kamp.

Annons

Nu gäller det att sy ihop kvalsäcken på fredag. Returen i Hagfors blir antagligen ännu tuffare än den här.

Men jag tror att Valbo grejar det här. Gästrikarna är ett bättre lag, får man ordning på defensiven och uppspelen vinner man. Det är där bristerna finns. Målen framåt kommer till slut.

Viking spelade en fysisk hockey som Valbo inte är van med att hantera. Kanske spelas hockey så här hemma i Värmland. Vad vet jag. I Gästrikland/Dalarna är hockeyn mer spelande och lever på fart.

Viking hade till och med en spelare (Pontus Rone) som såg skadad ut redan före första nedsläpp, kunde knappt ta sig till båset, råkade få en ny smäll och hjälptes av isen in till omklädningsrummet och såg ut som döende – Robin Löfman fick matchstraff - för att sedan komma tillbaka till tredje.

Valbo började bra. 1–0 efter snyggt passningsspel med fart över hela banan, 2–0 på målvaktsretur och det var där problemen började. Viking vände till ledning 4–2 efter att Valbo gjort en svag mittperiod. Det kändes i det läget som om hemmalaget var ur balans.

Men icke! Man tog sig samman i tredje och lyfte sig spelmässigt. Vann sista perioden med 4–0. Mycket starkt av Valbo att komma tillbaka. Och rättvist till slut.

Man kan aldrig lita på Svenska ishockeyförbundet.

Det har vi lärt oss efter ”diskningen” av Oppala IK i play off 1 till hockeyettan. Det här var olyckligt och jag lider med Oppala som gjort en bra säsong i seriespelet och börjat play off riktigt bra med två sportsliga segrar och fortsatt spel i play off 2 mot Grums.

Nu blev det tyvärr inte någon fortsättning. Det får alla tre inblandade parter ta på sig. Det finns, mer eller mindre, alltid ett eget ansvar.

”Diskningen” var logisk och väntad. Regler skall följas och nu var det solklart att den hade överträtts. Att en tjänsteman på förbundet givit fel information på Oppalas fråga är nonchalant och klantigt, men även mänskligt, i straffbeslutet rätt betydelselöst.

Jag förstår att det kan vara svårt att hålla reda på alla regler, paragrafer, underparagrafer och sidoparagrafer, det är en djungel i hockeyvärlden, men lika förbaskat ska man ha koll på vad man får och inte får.

Förbundet är den stora boven. Men det har brustit även i Oppala där man borde haft bättre koll. Vet dock att det kan vara svårt i en liten förening med bristande resurser i alla led.

Däremot kan jag inte förlika mig med att en elitklubb som Brynäs inte har koll på de regler som gäller, även om det gäller en junior som i det här fallet, det begriper jag inte.

Om inte lilla Oppala hade fullt koll borde en elitklubb som stora Brynäs ha haft det. Tycker man.

SE ÄVEN: Oppalas målvakt: "Jag tror dom visste om det innan matchen"

Mer läsning

Annons