Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo starkast i derbyt

Annons

Valbo vann tisdagens division 2-derby på Jernvallen mot hemmalaget Sandviken. 4–2 skrevs siffrorna till för serieettan. Valbo har därmed fortfarande inte någon förlust och toppar serien klart.

Det var ett dåligt derby. Mycket i övrigt fanns att önska då det gäller matchens kvalité. Valbo var det bättre laget, hårt brandskattat på spelare genom skador och sjukdomar, men topplaget kan mycket, mycket bättre än så här.

– Det är bra gjort att åka hit och vinna. Vi har hittat vägen till att vinna matcher även när vi inte spelar på topp, säger Tommy Sjödin, tränare i Valbo.

Där har han rätt, Sjödin. Laget vinner trots haltande spel och kort om spelare. Nu hade man ledningen med 2–0, 3–1 och så avgjorde Pontus Bohlins med 4–2 i numerärt underläge.

Båda lagen spelade fem mot tre och tre mot fem. SIK genom Thomas Svärdström reducerade två gånger i power play, hade flera PP-lägen, men då hade Valbo lärt sig läxan.

Hemmalaget stretade emot rätt hyggligt. Men för mycket slarv, misstag och uddlösa avslut bäddade för att man inte kom närmare.

– Vi är för dåliga. De kommer med ett juniorlag men det är vi som gör juniormisstagen, säger Fredrik Fahlstedt, tränare hos SIK.

SIK gjorde vad man kunde. Men det brast i skickligheten när det skulle avgöras. Men SIK har goda chanser att hänga på i mitten av serien.

Bengt Persson

Mer läsning

Annons