Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbos tränare får kicken – sportchefen tar över

/

När Tommy Sjödin lämnade Valbo HC för Brynäs tog hans assisterande Thomas Engman över tränaruppdraget.
Nu efter arton omgångar, 43 poäng och klar serieledning får Engman gå. Sportchefen Henrik Glaas tar över.

Annons

Beskedet kom överraskande. Jag tycker, om det är på sportsliga grunder som man nu påstår, att det är ett märkligt agerande av Valbo HC. Laget har inte spelat gnisselfritt i vinter, det ska medges, men laget är i vinter inte sämre än det varit tidigare säsonger under Sjödin. Då har man missat avancemang.

Nu har man toppat laget med Nicklas Strid och flera är på ingång. Frågan är om man även kan toppa spelet med den nya tränarduon?

– Vår målsättning är att gå upp i ettan efter den här säsongen. Vår bedömning är att vårt spel inte håller för ett div 1-kval och då ville vi ha till en förändring, säger Glaas.

Engman blev erbjuden att stanna kvar i klubben som assisterande tränare och backcoach. Alltså samma uppdrag han hade med Sjödin.

– Engman har inte fått sparken, vi ville ha honom kvar i föreningen, tyvärr valde han att hoppa av, säger Glaas.

Redan i tisdags mot Falun var VHC:s nya tränarduo, Glaas tillsammans med David Åkerblom, på plats i båset.

Det svänger rejält om Oppala.

Efter jul- och nyårsvilan har man åkt berg- och dalbana men för tillfället stannat på toppen. Det började med förlust 4-7 mot Falun, vinst mot Sandviken med 5-4, förlust mot jumbolaget Hofors 2-5, ny förlust mot Valbo 1-2 och nu senast seger efter straffar mot Malung.

Men nu kanske det är slutsvängt. De två senaste matcherna, mot topplagen Valbo och Malung, har visat att stabiliteten är på ingång.

Jag pratade med ledaren Christian Sjöberg om de instabila insatserna. Han satte fingret på att man mot Falun inte hade spelat en match på en månad och att man mot HHC gjort en dålig match, samtidigt som HHC är ett helt nytt lag nu än man var tidigare efter en del ommöbleringar både på ledarsidan som i spelartruppen.

– Men jag håller med om att vi är för mycket upp och ner. Det jobbar vi på och förhoppningsvis ska det bli bättre, säger Sjöberg.

Får Sjöberg och hans kollega Timo Kuismin ordning på vinglandet tror jag att man kan utmana Malung om andraplatsen i tabellen bakom Valbo.

Kapacitet för det finns. Det har man visat i de två senaste matcherna. Visserligen förlorade man mot Valbo, men jag anser att det blev en match som Oppala borde ha tagit tre poäng. Nu tog Valbo med sig alla poängen västerut efter sent 2-1-mål av Robin Löfman.

Som siffrorna visar var derbyt en jämn match. Riktigt bra underhållning med div 2-mått mätt. Hemmalaget hade dock de vassaste chanserna och något mål skulle de ha petat in på de tillfällen som gavs. Oppala krigade på bra för att få favoriten på fall. Men deras power play fungerade inte som det borde, här är laget inte samspelt.

Valbo såg något konfunderat ut och fick inte igång spelet som man är van att se, till en viss del beroende på Oppala. Nu räddades serieettan av skicklige målvakten Adam Naenfeldt.

I tisdags blev det dock välförtjänt två poäng mot ett skickligt Malung. Dalalaget är ett bra hockeylag med en vass förstakedja där kung Jonas Kapla styr och ställer med framgång.

Oppala kommer billigt undan i första perioden, får bra utdelning i andra till 3-1 och 4-1 i början av sista, då började man ana att en skräll var på gång.

Men Malung kom igen och fick till en förlängning och straffar.

– Bara två poäng på de här två senaste matcherna känns som dålig utdelning, säger Sjöberg.

Mer läsning

Annons