Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dixon hittade rätt direkt

Steve Dixon gjorde sitt första mål i sin första match för Brynäs. Men trots succédebuten räckte det inte till seger i Clas Ohlson cup. – Det var roligt att spela, synd bara att vi släppte in ett mål på slutet och inte vann, sa kanadensaren efter 3–3 mot Timrå IK.
I kväll klockan 20 möter Brynäs Leksand. Då kan du läsa rapporter från varje period här på webben!

Annons

Nye tränaren Niklas Czarnecki börjar få ordning på sitt lag. Efter 5–3-segern mot KalPa i tisdags var Brynäs mycket nära att också besegra Timrå när Clas Ohlson cup inleddes i Leksand i går. Men Timrå kvitterade Brynäs 3–2-ledning när bara 16 sekunder återstod av matchen.

– De tog ut målvakten och lyckades kvittera. Vi hade lite otur där, men som helhet var det ett rättvist resultat, tyckte Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

Men det började lika illa som det slutade för Brynäs. I den första perioden ska laget tacka sin målvakt Anders Lindbäck, som gjorde sin debut i A-laget, att Timrås ledning inte var större än 1–0.

– Första perioden är oacceptabel från vår sida. Vi var inte beredda på att gå ut och spela, det syntes på allt vi gjorde på banan. Vi vann inga närkamper och spelarna åkte och gömde sig och ville inte ha pucken, kritiserade Czarnecki.

Men Brynäs skärpte spelet och tog över matchen i andra perioden. Emil Sandin, som åter var mycket pigg, gjorde sitt första mål i A-lagströjan när han sköt 1–1. Visserligen återtog Timrå ledningen minuten senare, men Brynäs var det bättre laget.

Efter knappt halva matchen kvitterade Brynäs igen då nye kanadensaren Steve Dixon satte sitt första mål för sin nya klubb. Sekunderna efter att Timrå blivit fulltaligt efter en utvisning passade Ove Molin till Dixon som placerat sig framför Timrås mål.

– Jag fick en bra passning och fick två chanser. Målvakten räddade det första skottet men returen lyckades jag sätta, berättade Steve Dixon som bara hade tränat tre pass med Brynäs innan matchen i går.

– Jag lyckades hitta lite istid hemma i Halifax veckan innan jag åkte hit, så det är lite ovant fortfarande, särskilt med den större rinken. Men jag har blivit väl mottagen och i dag fick jag spela i en bra kedja med Molin och Dackell. Smarta killar, som kan hockey, sa Dixon.

Även Niklas Czarnecki var nöjd med sitt senaste nyförvärv.

– Steve ska ha mer tid och jag är övertygad om att han kan bättre än så här.

Dixons 2–2-mål gav mer glöd till Brynäs som också tog ledningen i den tredje perioden när nye Jonathan Granström hittade Daniel Widing som slet sig fri och sprätte in 3–2 i krysset bakom Timrås målvakt Magnus Åkerlund.

Men Timrå lyckades alltså kvittera i slutsekunderna genom Johan Andersson. Nu väntar ny match för Brynäs redan i kväll mot Leksand. Då kommer Micke Lind att spela (han fick vila i går), men riktigt var han tar plats visste inte Niklas Czarnecki i går kväll.

– Det ska jag fundera på, men spela det ska han, precis som Jacob Markström kommer att göra.

Mer läsning

Annons