Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dixon laddad för repris

Han har en dröm om att få spela med Sidney Crosby igen.
– Jag såg Pittsburghs match mot Washington på teve i söndags och det skulle vara häftigt att få chansen i NHL någon gång, säger Steve Dixon.
Men just nu är det Brynäs och ett hägrande slutspel som finns i tankarna. I kväll väntar HV 71 borta.

Annons

Brynäs behöver någon poäng till för att definitivt säkra en plats bland de åtta lagen som ska spela slutspel. En kamp som nu har pågått ett bra tag.

– För oss har varje match den senaste tiden varit som en slutspelsfight. Men nu har vi gett oss själva ett bra utgångsläge och ska fixa det här. Gör vi det kommer vi ha stor nytta av att redan vara inne i det här med slutspelshockey, menar Dixon.

Trots att han bara är 23 år har han hunnit med en hel del av just den varan. Under de tre senaste säsongerna i AHL med både Wilkes-Barre/Scranton och Portland Pirates har han skaffat sig slutspelsrutin. Senast i fjol var han framme i semifinal i AHL där hans lag förlorade i en sjunde och avgörande match.

– När det drar ihop sig och ska avgöras är det som roligast att spela hockey. Jag ser fram emot att göra det med Brynäs den här säsongen.

Precis som hela Brynäs närmar han sig den avgörande fasen av säsongen med ett pånyttfött självförtroende och en bra form. Sedan Dixon sattes som center i förstakedjan med Andreas Dackell och Daniel Widing har det lossnat ordentligt.

– Poängmässigt hade jag kanske kunnat producera lite till men i det stora hela är jag nöjd med säsongen. Starten var väl så där och det tog ett tag att vänja sig med en ny spelstil och större rinkar. Jag har kanske mer bidragit med en fysisk spelstil och vill gärna se mig själv som en lojal lagspelare.

Han har även hittat rätt på sidan av isen och säger själv att han trivs i Gävle. Språket är det lite si och så med men alla snackar engelska med Dixon som inte behöver känna sig ensam eller längta hem till Kanada. Men om ettårskontraktet kommer att förlängas har han ingen aning om än.

– Vi får väl se. Min agent har varit här och jag vet faktiskt inte så mycket mer än att det har varit lite snack – men jag är inte främmande för att stanna ett år till. Jag ska åka hem när säsongen är slut och så får ett beslut växa fram.

Han är draftad för Pittsburgh i NHL och har koll på vad som händer för ”hans lag” och ligan i stort.

– Som kanadensare drömmer jag förstås om NHL. Men jag vet inte om jag är tillräckligt bra. Skulle chansen komma skulle jag i alla fall ge allt för att ta den och det skulle vara häftigt att få spela med Crosby igen.

De båda växte upp i samma stad och känner varandra väl. Dixon spelade också under två framgångsrika år i Kanadas JVM-lag där Crosby var megastjärna.

– Vi brukar åka lite skridskor tillsammans när vi kommer hem. Men nu är han en ganska upptagen man, skrattar Dixon som också är imponerad av Brynäs stora bidrag till NHL-världen.

– Bäckström och Ovetjkin verkar ha hittat varandra och Washington har verkligen ett lag för framtiden. Ovetjkin spelade jag några J-landskamper mot och han var grymt bra redan då.

Just nu är det skilda hockeyvärldar – men Dixons dröm lever i alla fall vidare och ett slutspel i Elitserien kan ju också vara jätteroligt.

026-15 93 84

Annons