Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurgårdsfans varnar för nytt kaos

Djurgårdens officiella supporterklubb hyllar den senaste utflykten till Gävle.

Och på Järnkaminernas forum varnar fansen för nytt kaos på lördag – och att man kommer att ställa sig i Brynäsklacken.

Annons

– Det går inte att tro på allt som skrivs där, säger Ingmar Eriksson, säkerhetsansvarig på Läkerol Arena.

”Förra gången det begav sig upp till Gävle så blev det riktigt lyckat (dock inte enligt media-Sverige samt hemmasupportrarna) och alla som var med då kan intyga att det var en av de bättre resorna på länge. Men nu är det ny match och nya förutsättningar och självklart ska vi se till att göra denna bortamatch mer minnesvärd än den förra.”

Så skriver Djurgårdens officiella supporterklubb på sin hemsida apropå skandalmatchen den 27 november, när polisen fick avbryta tillställningen på grund av flera inslängda smällare mot Brynäsklacken.

Ingmar Eriksson har läst det Järnkaminerna skrivit – och tar det med ro.

– Det är inte alls säkert att de syftar på oroligheterna och smällarna, det kan vara andra saker de menar var lyckade, säger han.

– Järnkaminerna är en bra supportergrupp, fortsätter han.

Två bussar med Djurgårdsfans följer med Järnkaminernas organiserade resa. Men eftersom bortalagets ståplats redan är slutsåld är det många supportrar som har problem att hitta biljetter – särskilt som polisen och Brynäs bestämt sig för att spärra av sittplatssektionen G1 alldeles intill bortastå.

Det är ett beslut som upprör många Djurgårdsfans, som menar att alternativet då kan bli att många försöker köpa biljetter till hemmastå.

Och på Järnkaminernas hemsida föreslår man att de som inte får plats i Djurgårdsklacken köper biljetter på F1 på andra etage – det vill säga familjeläktaren. När den texten lades ut på sajten fanns det dock bara ströplatser kvar på familjeläktaren, så riskerna för oroligheter där är obefintliga, menar biljettansvariga Maria Hellström. Dessutom släpps man bara in på den sektionen om man har sällskap av ett barn.

• Hur ser ni på att Djurgårdsfans hotar med att köpa biljetter till hemmastå?

– Fans som tydligt är djurgårdare får inte göra det. Det är helt uteslutet, då skulle det bli kaos, säger Ingmar Eriksson.

– Men vi kan inte garantera helt att det inte sker. Då har vi beredskap för det inne i hallen, vi kan flytta supportrar till bortastå eftersom vi har väl tilltaget med luft där och får plats med några fler.

Han menar att åtgärden att stänga G1 är noga genomtänkt.

– Det var den sektionen som ställde till det senast, det var de där som drog igång det.

– Jag tror nog att det blir ganska lugnt på lördag.

I går eftermiddag var drygt 6 000 biljetter sålda till matchen och mycket talar för att det blir slutsålt, drygt 8 000 åskådare.

Fotnot: Sporten har försökt nå Järnkaminernas ordförande Magnus Öhrman samt evenemangsansvariga Lena Gustafson Wiberg utan att lyckas.

Mer läsning

Annons