Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domarbojkotten avblåst

Mikael Lindqvist och hans linjemän får full ersättning i SCA-cupen och kommer därmed att döma de matcher som var inplanerade, bland annat Brynäs–Modo på lördag.

Annons

Sporten berättade tidigare i dag att elitseriedomaren Mikael Lindqvist och hans linjemän hoppat av SCA-cupen i Sundsvall som startar i kväll.

Anledningen var, enligt Aftonbladet, att arrangören Sundsvall Hockey inte gått med på att ge dem full elitserieersättning. I stället för 6100 kronor skulle domarna få 4575 – något som fick Mikael Lindqvist, Robert Larsson, Anders Ahlström och Per Sondell att bojkotta cupen.

– Det är inte sant eftersom vi som förening inte bedriver dessa förhandlingar. Vi har hela tiden sagt att vi betalar det som vi är ålagda, säger Magnus Holmwall, cupansvarig i Sundsvall Hockey till Sundsvalls Tidning.

Men nu är konflikten i alla fall löst och domarna kommer att få full ersättning. Redan i kväll dömer Mikael Lindqvist matchen mellan Timrå och Modo.
– Vi har pratat med domarnas organisation och löst det för cupen. De dömer som det var tänkt och är på väg hit igen, säger Magnus Holmwall.

– Det är olyckligt att det blev så här, men det viktiga är att det är löst och nu blickar vi framåt.

Annons