Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmål av Brynäsback inför storpublik

På lappen i omklädningsrummet står det Trygghet, 100 procent och Positiv.

Inte ett ord om dribblingsraider över hela isen.

Det borde det göra.

– Det är det snyggaste mål jag nånsin gjort, erkänner Niclas Andersén efter Brynäs 2–1-seger mot Djurgården.

Annons

Det var fullsatt, festligt och folkligt i Läkerolen. Roligast av alla hade Niclas Andersén, backen som alltid haft defensiven som främsta varumärke. Men då och då trillar målen in, som i den senaste Djurgårdsmatchen i Gävle, den med smällarna ni vet, då Andersén avgjorde i sudden death.

Men det målet hade inga, INGA, likheter med det mål som gav Brynäs 1–0 och vind i seglen den här gången.

Säsongens mål, utnämnde Brynästränaren Niklas Czarnecki godbiten till, och vi är benägna att hålla med.

Andersén fick pucken i egen zon, gled förbi den första bevakningen, lurade två djurgårdare till på blålinjen, drog ytterligare en back och fri med Mark Owuya avslutade han distinkt bakom djurgårdsmålvakten.

• Den självklara frågan: Hur tänkte du?

– Inte alls, säger Niclas Andersén och garvar. Jag hade bra fart och försökte bara behålla den, och märkte att försvararna blev stillastående. Sen såg jag att sista backen hamnade långt ner så jag drog honom också. Jag är inte direkt van att göra såna mål, kul när det går hem.

• Och poäng i nionde matchen i rad, vad är det som händer?

– Det är väl framför allt så att vi fått ordning på försvarsspelet. Vi är noggrannare samtidigt som målvakterna höjt sig, först var det Svedberg och nu har Greiss kommit in de två senaste matcherna och gjort det bra. Och det är klart att det är mycket lättare för allihop när vi släpper in max två mål som vi gjort på slutet.

Brynäs har tack vare sin fina poängsvit skaffat sig en fin marginal ner till slutspelsstrecket, något som Niclas Andersén tycker känns väldigt skönt inför uppehållet.

– Det gör att allt blir lite lättare, att man kan känna glädje under de här träningsveckorna. Givetvis vill vi komma så högt upp som möjligt, och just nu finns det ingen anledning att kolla neråt i tabellen, nu ska vi försöka komma bland de fyra bästa i stället, säger Andersén.

Som får ursäkta, drömmålet till trots.

Isens gigant var pånyttfödde Andreas Dackell, Brynäsveteranen som kombinerade sin defensiva elegans med att också vara ett rejält hot i anfallszonen.

2–0-målet var också det riktigt vackert, när Anton Rödin passade bakom ryggen till Dackell som fri med Owuya inte gjorde något misstag.

– Det är lättare för mig att vara bra när hela laget spelar bra. Vi hade det struligt efter jul och i början på januari, men nu har vi tagit tag i det. Den stora skillnaden tycker jag är att vi fått tillbaka farten i allt vi gör, plus att målvakterna spelat upp sig, sånt smittar av sig, säger Dackell.

Mer läsning

Annons