Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Eero the Hero” slog till igen

Nu börjar Eero Somervuori leva upp till sitt smeknamn i Brynäs.

Finländaren har gjort poäng i de nio senaste matcherna.

Annons

– Jag jobbar hårt och har haft en del tur också, säger han efter gårdagens 6–1-seger hemma mot Rögle.

Det tog ett tag för Eero Somervuori att växa in i Brynäströjan. Men på sistone har han varit helt fenomenal.

Efter åtta mål och sex assist på de nio senaste matcherna toppar han Brynäs interna poängliga.

Han har ingen enkel förklaring till förvandlingen.

– Det är omöjligt att säga. Det går upp och ner i den här sporten. Jag får stort förtroende av tränarna och förr eller senare lossnar det. Jag jobbar hårt, och som jag sagt tidigare, jag är en slowstarter.

Eero Somervuori skrattar och tillägger:

– Det är otroligt kul att spela just nu. Det är en väldigt positiv stämning i laget.

I går var han en starkt bidragande orsak till Brynäs 6–1-seger mot Rögle. Endast 21 sekunder efter Andreas Dackells 2–0-mål, prickade han in 3–0.

– Det var bra forechecking från vår kedja och jag valde att skjuta. Jag tror att målvakten väntade sig en passning från min sida där, säger Eero om 3–0-målet.

Relativt omgående i sista perioden punkterade han matchen, efter fint samspel med Steve Dixon.

– Vi kom två mot noll. Det kan vara ganska svårt när man får för mycket tid på sig. Dixon fintade skott och sedan var det inte så svårt för mig att trycka in pucken. Jag fick öppet mål, säger Eero om sin elfte fullträff den här säsongen.

Eero var inte ensam hjälte i Brynäs i går. Jonas Nordquist såg till att spräcka sin målnolla i Brynäs och dessutom gjorde Magnus Kahnberg två mål.

– Det känns skönt, men det borde ha blivit några till. Det känns som att jag börjar komma in i det här mer och mer. Jag hittar rätt positioner ute på isen nu, säger Nordquist.

Utöver 4–0-målet, som han styrde in, hade Nordquist en puck i ribban i mitten på den andra perioden.

– Den skulle jag ha satt, säger Nordquist.

Magnus Kahnberg:

– Vi har vuxit i takt med segrarna. Vi vårdar pucken på ett annat sätt och håller den inom laget. Vi har hela tiden trott på vår spelidé och självförtroendet är på topp just nu. Timrå är ett annat lag som går som tåget, så det är viktiga poäng vi har tagit på slutet.

Sedan rallystjärnan Tina Thörner haft ett samtal med Brynästruppen, har det blivit tre raka segrar. Kahnberg säger till TT:

– Hon fick oss att tänka rätt. En riktigt bra inspirationskälla, verkligen. Jag tycker det svetsade ihop gänget ännu bättre än tidigare.

Kahnberg stod för matchens delikatess när han satte Brynäs i förarsätet efter drygt sju minuter. Han grundlurade Rögles målvakt Cristopher Nihlstorp med en stoppsladd och en backhand upp i krysset.

– Den har jag gjort några gånger. Den satt rätt bra, säger Kahnberg och skrattar.

Det var många leenden i Brynäs omklädningsrum i går.

 

Mer läsning

Annons