Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter 16 försök: Är det dags nu, Brynäs?

16 raka förluster i Karlstad.

Och dessutom ett Färjestad med 23 raka hemmasegrar.

Siffror som sannerligen talar emot Brynäs inför dagens möte.

Annons

– Men jag känner att vi kommer närmare och närmare en seger, säger Ove Molin, som var med senast laget vann i Karlstad.
Då får vi gå så långt tillbaka som den 14 november 2002. Brynäs åkte då ner till Löfbergs Lila Arena med fem raka förluster i bagaget och knep överraskande tre poäng via 2–1 mot Karlstadlaget, som då parkerade sig i toppen av tabellen.

Molin själv blev poänglös den matchen, men såg visserligen sin kedjekamrat, Roger Kyrö, skjuta in det matchavgörande målet i andra perioden.

Nu känner Brynäsveteranen att det är läge att bryta den makalöst långa förlustsviten mot Färjestad.

– Jag tror det finns stora möjligheter. Efter förra årets SM-kvartsfinaler känns det som att vi kommer närmare och närmare en seger.

Varför Brynäs haft så svårt i just Karlstad, har inte Molin något bra svar på.

– Nä, jag vet faktiskt inte. Tillfälligheter. Det har blivit en grej av det hela. Jag upplever det inte som att det är tuffare att spela i Karlstad än till exempel i Jönköping.

Men det finns inte bara ett spöke Brynäs måste få schas på under dagens Karlstadbesök. Även Färjestads hemmaspöke brukar spöka för de flesta elitserielagen numera. Värmlänningarna har nämligen 23 raka matcher utan förlust på hemmaplan.

– Det är vi medvetna om. Och vi är också medvetna om att det är en oerhört svår bortamatch. Vi måste höja oss flera snäpp jämfört med Linköpingsmatchen i torsdags.

• Hur måste man spela för att vinna i Karlstad?

– Vi måste ligga på dom högt upp i banan. Inget lag tycker om att spela i egen zon och dit ska vi försöka få dom. Färjestad gillar att spela ett öppet spel, så någon byta-chanser-hockey ska vi försöka hålla oss i från, förklarar Molin.

Niklas Czarnecki är inne på samma bana.

– Det gäller att sätta ett hårt tryck mot dom när det finns möjlighet.

Men några dystra sviter oroar inte Brynästränaren.

– Nej, det är nya händelser och ny match. Jag tror inte någon över huvudtaget funderar kring de tidigare förlusterna mot Färjestad när vi kliver in på isen.

Mer läsning

Annons