Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter skandalen – nu ändras rutinerna

Efter skandalen i Läkerol Arena kommer hemma- och bortalaget från och med nu att separeras, både när de ska ut från och in på isen.
– Vi gör om rutinerna redan nu på torsdag, säger driftschefen Peter Jensen.

Annons

Om lagen inte haft samma på- och avfart från rinken hade troligen jättebråket mellan Sundlöv, Pettersson och Jämtlin aldrig uppstått.

Nu ändras rutinerna. Från och med matchen mot Södertälje i morgon kommer bortalaget att använda vägen där ismaskinen kommer in.

– Längre tillbaks var det ju alltid där lagen kom in, så det finns ingen anledning till att vi inte skulle kunna göra så igen, säger Peter Jensen.

Orsaken till att lagen använt samma entré/utgång handlar mest om att det på andra sidan är enklare att använda den tunnel som skyddar spelarna från eventuella föremål som kastas från läktaren.

Nu görs en provisorisk lösning under resten av denna säsong.

– Vi kommer att använda presenningar som går ut så långt som det är möjligt. Vi måste också ordna nya gummimattor, säger Peter Jensen.

Till nästa säsong ska ytterligare en tunnel köpas in.

– Den måste måttbeställas så den tar en stund att få fram, det är ingen idé att göra det nu eftersom det är så pass lite kvar av säsongen. Det kommer väl att kosta nånstans mellan 10 000–20 000 kronor.

Annons