Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtat mål för Wanvig

Brynäs är sämst i elitserien på att göra mål.
Men Kyle Wanvig spräckte i alla fall sin nolla i går och räddade laget från förlust hemma mot Linköping.
– Jag blev belönad av hockeygudarna, säger Wanvig efter suddenseger med 2–1.

Annons

Att Jacob Markström storspelar kväll efter kväll har vi vant oss vid. Och kanske räcker det så, för även om inte Brynäs har mäktat med mer än lite drygt två mål per match så har poängen trillat in.

Så var det i går igen. Linköping gjorde 0–1 i början av sista perioden innan nye kanadensaren Kyle Wanvig kvitterade och ordnade förlängning. Väl där avgjorde Andreas Dackell med sitt 2–1 efter 2.22.

Trots bara 66 mål på 29 matcher – Södertälje är näst sämst med 70 – ligger laget nu fyra i tabellen.

– Det där med målen är inget som oroar. Det här laget är det mest lagorienterade jag någonsin spelat med och vi pushar varandra till att bli bättre och jobba hårdare hela tiden. Och då blir man belönad för det, säger Wanvig, som tror på "hockeygudarna".

Själv var han länge frustrerad i sin sjätte match för Gävlelaget. Han serverades av Daniel Widing vid ett par tillfällen – och svarade för ett par mackor åt andra hållet också – men fick vänta på att göra sitt första mål i Brynäströjan.

– Jag tänkte att pucken inte ville gå in i kväll. Men samtidigt väntade jag på att hockeygudarna skulle se mig. För bara man jobbar hårt så brukar man bli belönad för det, säger Wanvig.

1–1 kom 9.32 in i tredje perioden och var frukten av ett samarbete med Brynäs andre transatlant, Steve Dixon. När Wanvig hade satt pucken i nät gick han ned på knä och jublade.

– Det var känslosamt. Nu hoppas jag att puckarna ska rulla in på löpande band, säger Wanvig.

– Nä. Det är klart att vi försöker göra fler mål, men vi kan inte fundera på det när vi vinner mer än vi förlorar.

– Nu tog vi in ett poäng till på topplatsen i serien, och målet är ju att hamna där till slut, säger Wanvig.

Brynäs fick ett power play tidigt i sudden – Wanvig var en av de som skapade mängder av chanser där – men det var efter att Linköping fått in sin fjärde man som Andreas Dackell avgjorde. Passningen kom från Emil Sandin som stod i en position bakom mål.

– Skönt att vi kunde vända. Efter deras 1–0 spelade vi ganska kontrollerat, säger Dackell, som fick beröm av Wanvig.

– Han avgör ju i match efter match. Det syns varför han är lagets ledare och varför han har spelat i NHL i så många år, säger kanadensaren.

Markström? Jo, vi kan inte glömma honom ändå. Räddningen med klubba och hjälm (!) när Jaroslav Hlinka hade öppet mål var sensationell.

Annars var det Mikael Håkanson som var mest frustrerad hos gästerna efter ett antal missade frilägen.

– Jag tycker att vi dominerade i de två första perioderna, men han de hade längst där bak var grym i kväll, säger Håkanson.

– Jag vet inte, men jag tror inte att Brynäs hade legat där de ligger utan honom, så mycket kan jag säga.

Mer läsning

Annons