Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekholm kvar i Nashvilles NHL-trupp

Mattias Ekholm blir kvar i Nashville – trots allt. Den förre Brynäsbacken finns med i den slutliga trupp som klubben presenterade i går inför NHL-premiären på fredag.

– Saker och ting förändrades under tisdagen. Nu finns Mattias med i Nashvilles lag, säger agenten Pontus Norén.

Annons

I går skrev Sporten att Nashville Predators ratar Mattias Ekholm, som inte skulle ta en plats bland sju backar och därmed skulle kunna återvända hem till Sverige och Brynäs igen.

Nu blir det inte så.

– Nej, saker har hänt under dagen och ett nytt beslut är taget. Han är med i truppen där borta, säger Ekholms agent Pontus Norén till Sporten.

Efter gårdagens träning hölls ett möte där Nashville beslutade att sända i väg forwarden Kyle Wilson till farmarlaget Milwaukee Admirals i AHL. Dessutom sattes backen Francis Bouillon och forwarden Mike Fisher upp på den så kallade reservskadelistan.

Med skadade spelare i sin trupp kan NHL-klubbarna anmäla fler än de 23 spelare som egentligen är maxantalet. Därför tar Ekholm en plats – trots att truppen är 25 man stor med de skadade spelarna.

Backen Francis Bouillon, som inte spelat sedan han drabbades av en allvarlig hjärnskakning i januari, och gick på is för bara någon dag sedan och håller inte för spel i nuläget.

Men enligt agenten Pontus Norén är det inte enbart på grund av det som Mattias Ekholm får en plats i laget.

– Nej, det är annat också. Det var flera saker som förändrades över dagen, säger Norén.

• Så han kommer inte hem till Brynäs?

– Nej, inte som det ser ut nu.

Brynäs sportchef Micke Sundlöv pratade med Mattias Ekholm i går kväll, men kunde inte omedelbart säga hur Brynäs nu går vidare när Ekholm blir kvar i Nordamerika.

I Nashvilles trupp finns även den förre Brynäsmålvakten Anders Lindbäck, samt ytterligare två svenskar i Niclas Bergfors och Patric Hörnqvist.

Mer läsning

Annons