Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekholm på väg till Nashville

Just nu befinner sig Mattias Ekholm i USA för att ta ett beslut om sin närmaste hockeyframtid. Brynäs eller Nordamerika...

Efter några dagar i Milwaukee, där Nashvilles farmarlag huserar, väntar Brynäsbacken på att NHL-laget ska höra av sig för en visning av både stad och arena.

– Jag kommer att bestämma mig ganska snart. Det kan röra sig om allt från ett par dagar till några veckor, säger Mattias när Sporten når honom.

Annons

När han fick inbjudan till USA från den klubb som draftade honom för två år sedan i den fjärde rundan så var han inte sen att tacka ja. Mattias åkte över i slutet av förra veckan och det första stoppet var i Milwaukee och farmarlaget.

– Jag har sett dom spela i AHL-slutspelet och det har varit en nyttig och rolig erfarenhet. Nu har jag sett staden och lite hur det fungerar runt omkring här. Milwaukee åkte ur i tisdags samtidigt som Nashville försvann ur Stanley Cup också, berättar 20-åringen från Dalarna.

När Sporten ringde i går kväll väntade han fortfarande på besked från Predators, där ju förre Brynäsmålvakten Anders Lindbäck har överraskat och tagit en plats som andremålvakt den här säsongen.

– Jag vet faktiskt inte exakt vad som händer nu. Dom skulle höra av sig och jag blir väl kvar här borta i ytterligare några dagar. Jag vet att jag ska träffa dom men inte riktigt när. Det är ju bara ett drygt dygn sedan dom åkte ut.

Besvikelsen över att inte ha kommit med i Pär Mårts VM-trupp var inte så stor. Han ratades i sista gallringen innan mästerskapet startade i Slovakien för någon vecka sedan.

– Det är klart att det hade varit roligt att vara med men nu är jag ju här i stället, menar Mattias.

Han förlängde sitt kontrakt med Brynäs i vintras till att gälla de tre närmsta åren efter jättesuccén i elitserien. Men NHL-avtalet ger honom rätt en tid framåt att bryta det kontraktet och skriva på för Nashville som har erbjudit ett treårskontrakt.

– Det är ett jättestort beslut att ta och det är bra att få vara här på plats och titta närmare på vad som gäller. Jag har inte bestämt mig än hur jag ska göra men visst kommer beslutet närmare och närmare. Det är inte så där jättelång tid kvar innan man ska skriva på – om man nu ska göra det. Det rör sig om max ett par veckor i alla fall.

Mer läsning

Annons