Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomisk fullträff för Brynäs

Åtgärdsprogrammet gav resultat – med bred marginal.
Brynäs har lyckats göra en resultatförbättring med 12,6 miljoner kronor på en säsong.
– Det är ingen trollformel som ligger bakom, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

Annons

Säsongen 2007/2008 blev ekonomiskt väldigt jobbig för Brynäs. Ett minus på åtta miljoner kronor satte föreningen i viss gungning, och sent på vintern förra året presenterade Brynäs ett nödvändigt åtgärdsprogram.

Tio miljoner kronor skulle sparas – på en säsong.

När nu bokslutet för säsongen 2008/2009 är klart kan Brynäs redovisa ett positivt resultat. Den tidigare bokslutsprognosen visade ett positivt resultat på 1,5 miljoner kronor, men med facit i hand kan Brynäs glädja sig åt en resultatförbättring med 12,6 miljoner kronor på en säsong.

Resultatet efter finansnetto har förbättrats från minus 9 miljoner kronor till plus 3,6 miljoner kronor.

– Tack vare ett hårt jobb och en noggrann uppföljning av våra kostnader har vi lyckats komma hit. Vi har haft stort kostnadsfokus hela året och verkligen värderat varenda situation, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

– Vi är jättenöjda med det här resultatet. Det är ingen trollformel som ligger bakom. Vi har levt med små resurser och fått vända på varenda sten.

En stor del av besparingen har skett på spelarsidan.

– Den sänkta spelarbudgeten är naturligtvis en av huvudförklaringarna till det positiva resultatet, säger Hans-Göran Karlsson.

Även kassaflödet för hela koncernen har förbättrats. Förra säsongen var kassaflödet från rörelsen på minus 0,3 miljoner kronor. I år visar rörelsen ett kassaflöde på 16,3 miljoner kronor. Överskottet har bland annat använts av föreningen till amortering av lån.

Bokslutet visar dessutom att koncernens soliditet har förbättrats från 15 procent till 28 procent, och att moderföreningens egna kapital har ökat från 5,5 till 8,5 miljoner kronor.

– Det händer mycket i vår omvärld och med tanke på att vi förmodligen har ett tufft år framför oss, med den lågkonjunktur som råder, känns det extra skönt att vi har klarat av allt detta. Hur det kommande året blir är i dagsläget svårt att säga, avslutar Hans-Göran Karlsson.

 

Mer läsning

Annons