Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elfte raka förlusten i Karlstad

Det vilar en förbannelse över Löfbergs Lila Arena i Karlstad för Brynäs ishockeylag.
Färjestads seger med 3–2 (2–0, 0–1, 1–1) på Trettondagsaftonen var lagets elfte raka trepoängare mot Brynäs på hemmais.

Annons

Färjestad vunnit 16 av 17 matcher mot Brynäs i LLA sedan arenan invigdes hösten 2001. Den enda Brynässegern kom i november 2002 då gästrikarna vann med 2–1.
Brynäs inledde tafatt den här gången trots att laget fick börja spela i power play när det inte hade gått mer än 44 sekunder av matchen. Det numerära överläget utnyttjades dåligt och det blev inget tryck alls mot Färjestadsmålet. Dessutom var Brynäs försvarsspel både passivt och oengagerat i inledningen av matchen.
– Vi hade en annorlunda matchplan idag. I stället för att satsa defensivt hade vi en offensiv ingång i matchen, förklarade tränaren Niklas Czarnecki.
Målvakten Anders Lindbäck har fått välförtjänt beröm för sina insatser i Brynäs två senaste segermatcher. Nu fick han en olycklig start. Vid Färjestads 1–0–mål borde han absolut ha täckt utrymmet vid första stolpen när Eero Somervuori kunde skjuta pucken i mål ur liten vinkel.
26 sekunder senare var det färdigt igen. Anders Lindbäck räddade visserligen skottet från Jesper Mattsson. Men returen träffade ett Brynäsben och gled sakta över mållinjen utan chans för Lindbäck eller någon annan i Brynäsförsvaret.
– Jag backade för långt in i målet vid 1–0. Trodde att han skulle passa. Det var mitt misstag. Men jag tycker att vi avslutade starkt, sade Anders Lindbäck.

och Jonathan Granström kastade handskarna och började puckla på varandra i slutet av andra perioden innebar det ett matchstraff för vardera laget. Och en tändande gnista för Brynäs. För gästerna innebar det också spel fem mot fyra eftersom Kåberg hade dragit på sig en utvisning innan han började fightas med Granström.
Det numerära överläget förmådde Brynäs utnyttja på ett förtjänstfullt sätt. Poängkungen Andreas Dackell var sist på pucken när 2–1 var ett faktum efter 18.31 av mittenperioden.
Brynäs hade flera chanser till kvittering i tredje perioden. Men i stället kunde Färjestads dominant Jesper Mattsson göra 3–1 på en snabb kontring efter 16.36. Brynäs replikerade omgående genom Kyle Wanvig som sittande på ändan föste in 3–2 efter 17.43.
Närmare än så kom inte Brynäs, trots ett rejält tryck och power play i slutminuten.
– Vi hade egentligen fler chanser än man kan begära på bortaplan mot Färjestad. Jag är nöjd med inställningen och prestationen, men inte med resultatet, tyckte Niklas Czarnecki.

var Brynäs bäste spelare i febersjuke Lars Jonssons frånvaro. I sista perioden blixtrade också måltjuven Daniel Widing till och var nära att få in pucken bakom säkre Jonas Gustavsson i Färjestads mål.
– Det har känts mycket bättre för min del efter jul. Jag tycker att vi skapar mycket men vi måste börja göra mål också, sade Sebastian Lauritzen.
Anders Lindbäck spelade upp sig betydligt efter sin olyckliga inledning och visade att han har ambitioner som förstemålvakt även när Jacob Markström kommer hem från junior–VM.
– Vi ska försöka hinna hem och se matchen i natt (JVM–finalen mot Kanada). Det ska bli kul att träffa Jacob när han kommer hem. Det känns som att jag har fått en liten skjuts framåt medan han har varit borta så nu blir det ännu hårdare konkurrens om målvaktsjobbet, konstaterade Anders Lindbäck.

Mer läsning

Annons