Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En V-åtta som vill nå högre

Alla åtta har fostrats i Valbo HC.
I en V-formation står de samlade med samma mål – kvalserien till allsvenskan.
– Vi är beredda att ta ett steg till, säger forwarden Eric Bergström bestämt.

Annons

I fjol tog det stopp mot Mariestad i play off 3-spelet. Nu har Valbo HC en ny chans – mot Skåre.

– När vi hade nått det här steget i fjol infann sig en sorts mättnadskänsla. Vi hade nått vårt tak. Jag upplever att det finns en annan hunger i laget den här gången. Det är en väsentlig skillnad, säger Valbos tränare Daniel Kraft.

Hans tränarkollega Mattias Olsson är inne på samma linje:

– Vi räckte helt enkelt inte till mot Mariestad. De var vassare, framför allt i power play. Nu är vi bättre. Inte bara ett snäpp, utan två snäpp. Vi har vunnit två serier och det finns ett stort självförtroende i laget, säger Mattias inför kvällens match som avgörs efter SM-kvarten mellan Färjestad och Brynäs.

Åtta av spelarna i laget har fostrats och utvecklats som hockeyspelare i Valbo HC. 21-årige Eric Bergström och 20-årige Emil Mårtensson är två av dom.

Efter jul har de spelat i tredjefemman tillsammans med John Dahlgren. Eric är en tvåvägscenter som både tar defensivt och offensivt ansvar.

– Jag försöker att bidra en del offensivt, samtidigt som jag är noga med att hjälpa till i defensiven. Vi har en jämn trupp på papperet och det finns spetskompetens på alla positioner. Vi har både målgörare och viktiga rollspelare som sticker ut på olika sätt, analyserar Eric.

Han inledde hockeykarriären vid sju års ålder och har, bortsett från två utflykter som junior till Linköping respektive Brynäs, hela tiden spelat i Valbo.

Emils moderklubb är Ockelbo, men han har fostrats i Valbo och gör nu sin tredje säsong i A-laget.

– Jag har utvecklats mycket här. Min uppgift är väl att smälla på lite och sprida energi, säger Emil som prickat in 19 mål den här säsongen.

– Ärligt talat har jag ingen koll alls. De har väl en del meriterade juniorspelare, säger Eric.

I fjol var Valbos play off 3-plats en skräll, nu är det andra förväntningar på laget.

– Vi är beredda att ta ett steg till, säger Eric Bergström och Emil Mårtensson nickar instämmande.

Daniel Kraft inför nedsläpp

”Skåre är ett skridskostarkt lag, och det kommer att gå undan. Vi ska inte kliva åt sidan. Det gäller att vi är smarta och kalla. Enkelt spel i egen zon och effektiva spelvändningar är nyckeln till framgång. Målvaktsspelet kommer naturligtvis att bli avgörande, tillsammans med power play-spelet som blir allt viktigare.”

Annons