Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färjestad valde Brynäs

Det blev precis som alla trodde. Färjestad valde i gårdagens Hockeykväll Brynäs som kvartsfinalmotståndare.
– Vi har gjort stabilare insatser mot Brynäs än Timrå den här säsongen, sa Färjestads tränare Tommy Samuelsson i SVT i går.

Annons

Egentligen har väl alla vetat om det väldigt länge. Skulle Brynäs komma sjua eller åtta var det inget snack om att Färjestad skulle välja laget som inte vunnit i Karlstad på 14 matcher.

– Det var hugget som stucket mellan Timrå och Brynäs, sa Tommy Samuelsson.

Det var ett självklart val för de flesta, trots att Färjestad har en bättre statistik mot Timrå än Brynäs den här säsongen.

– Vi har tittat på våran prestation mot lagen den här säsongen och vi har gjort stabilare insatser mot Brynäs, sa Samuelsson.

Men han tror att det blir en tuff uppgift i kvartsfinalen.

– Brynäs är hemmastarkt och det gäller att försöka få hål på dem och hålla tätt bakåt.

Niklas Czarnecki fanns med på telefon i Hockeykväll i går.

– Det känns jätteroligt och det är en tuff utmaning. Färjestad är ju Sveriges bästa lag efter 55 omgångar. Men nu är serien slut och vi börjar om på noll. Vi har överraskat hittills och vi vill fortsätta överraska. Vi ska ge dem en match, sa Czarnecki.

Hade Brynäs inte blivit valt först, hade de blivit valda som tvåa.

– Vi ville ha Brynäs, men nu blev de valda, sa Linköpings tränare Slavomir Lener vars lag valde som tvåa – och valde Skellefteå.

Timrå som kom sist bland slutspelslagen verkade det inte vara någon som ville ha. Färjestad ville inte möta dem, Linköping föredrog Skellefteå efter fem segrar av fem möjliga den här säsongen och Frölunda valde lite förvånande Luleå före Timrå.

– Oavsett vad vi hade tagit hade det varit något att bita i. Det kommer att bli jättetufft. Men vi resonerade att om det fanns ett lag vi inte ville möta så var det Timrå, sa Frölundas tränare Ulf Dahlén.

– Vi hade en svag känsla av att Frölunda skulle välja oss, vi ska fokusera på vårt eget spel och kommer träna bra i veckan, sa Luleås tränare Roger Rönnberg.

Det betyder att laget som möter Timrå blir HV 71. En tuff uppgift för Jönköpinglaget.

– Det ska bli kul. Vi vill ha revansch från förra året, sa Timrås tränare Challe Berglund vars lag förra året åkte ut i semifinal mot HV 71.

Den här säsongen har Timrå haft bättre lycka mot HV. Två segrar, två oavgjorda och bara en förlust säsongen 2008/09.

Kvartsfinalmatcherna är alltså: Brynäs–Färjestad, Skellefteå–Linköping, Luleå–Frölunda, Timrå–HV 71.

Den första kvartsfinalen spelas på torsdag.

 

Annons