Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färjestad vann i Karlstad

Brynäs förlorade mot Färjestad med 2-1. På plats för att sköta matchbloggen var Andreas Karlström.

Annons

 

Brynäs gjorde en mycket bra förstaperiod, hårt och fysiskt spel och dessutom ett ledningsmål i power play. Visst, Färjestad hade mer puck och sköt fler skott, men särskilt många vassa lägen hade inte hemmalaget.

I andra perioden var Färjestad klassen bättre än ett Brynäs som gick på knäna. Kvitteringen med mindre än tre minuter kvar av mittronden kunde ha knäckt bortalaget, men på något sätt väckte Niklas Czarnecki liv i sitt manskap, vilket bland annat syns på skottstatistiken från den sista perioden, 14-18.

Färjestads segermål kom med 2.10 kvar. En bjudning från annars duktige Niclas Andersén. Brynäspressen på slutet, med målvakten bortplockad, var massiv, men den rätta turen och skärpan saknades.

37-27 (12-7, 11-2, 14-18).

3x2. 7x2.

8 058.

 

slängde iväg ett felpass med tio sekunder kvar och Färjestad kunde ta pucken ur zon. Summering kommer.

 

 

Tekning i Färjestads zon. Sista chansen nu, fast först har Färjestad begärt time out.

 

Brynäs har pucken.

 

Hansen nära igen. Gustavsson är omutlig. Ny tekning i Färjestads zon. Ett mål hänger verkligen i luften.

 

står klockan på. Tekning i FBK:s zon.

 

Har missat att berätta att Lindbäck lämnat kassen. Nyss var Mads Hansen ytterst nära att få in pucken.

 

Steve Dixon gånger två.

 

har begärt time out.

Mads Hansen gick också bort sig vid målet, så det var inte bara Andersén som missade.

 

 

... och när man skriver så tar förstås Färjestad sig in i Brynäs zon och stannar där ett bra tag. Inga farligheter dock. Förlängningen närmar sig.

 

Brynäs i Färjestads zon lite oftare nu.

 

Niclas Andersén och Jörgen Sundqvist har varit bra. (Just nu spelavbrott sedan en linjeman blivit träffad av pucken,)

 

Lind inne och kämpar igen. Tillsammans med Granström och Molin den här gången.

 

En sån där farlig studsande puck (som det alltid heter), ställde inte Lindbäck, men det efterföljande skottet av Per Åslund var farligt. Lindbäck räddade med axeln.

 

igen av Brynäs, 1-1 i vassa chanser när FBK spelade med en man mer.

 

Brynäs fulltaligt!

 

Pucken låg fri men Per Åslund fick aldrig träff på den. 10 sek kvar av FBK:s pp.

 

Andreas Dackell stack upp i numerärt underläge, hade Mads Hansen med sig men avslutade själv. Lite för tamt. Men mycket bra läge igen, alltså.

 

Sebastian Lauritzen hade en bra chans, men åkte på målvakten i stället för att hitta pucken. I läget efter ryckte han med klubban och åkte ut för en tripping. PP för Färjestad.

 

Brynäs följde upp med ytterligare ett par bra chanser, bland annat genom Dixon. 9-7 i skott i perioden, som är jämnare än jag förutspådde. Bra kämpat av brynäsarna, som alltså o-r-k-a-r anfalla också.

 

Andreas Dackell gjorde en mycket snygg dragning, kom fri men hade pucken på backhand och kunde inte överlista Jonas Gustavsson. Mycket bra chans, dock.

 

Marcus Paulsson har haft en hel del lägen. Nu ett riktigt bra sådant, rappt lågt skott som Lindbäck klarade med besvär.

 

Peter Nordström, FBK, kom tillsammans med en lagkamrat i ett två mot ett-läge, men valde att skjuta själv - i huvudet på Lindbäck.

 

6-4 i skott till FBK så här långt i perioden.

 

Riktigt bra läge för Widing som från nära håll sköt pucken utanför.

 

Dick Axelsson, FBK, kom framstormande, men Niclas Andersén avvärjde snyggt.

 

Men Alexander Sundström spelar, han har gått in med Emil Sandin och Jonathan Granström, där Silfverberg spelade i inledningen av matchen. Inget ordnat spel från något av lagen än så länge i tredje.

 

Brynäs spelar med tre kedjor. Mikael Lind, Jakob Silfverberg och Johan Alcén verkar bortplockade.

 

Brynäs Emil Sandin sköt ett (ofarligt) skott varpå FBK slog pucken till icing. Lite oväntat.

 

Inga fler heta chanser, men Färjestad börjar hitta tillbaka till andra perioden med mycket spel i Brynäszonen. En offsideavblåsning på Dominik Granak fick publiken att bua högljutt alldelles nyss.

 

Direkt i anfallet efter hade hemmalaget ett bra läge, jag ska dock erkänna att jag inte såg vad som hände. Inget mål i alla fall...

 

Farlig Brynäschans. Mads Hansson sköt ett skott som Gustavsson hade besvär med. Returen var på väg till brynäsare, men pucken studsade inte riktigt bortalagets väg.

 

Farlig FBK-chans när Dick Axelsson sånär tog vara på en sargstuds bakom Lindbäck.

 

Brynäs vinner tekningen genom Steve Dixon.

 

till en bragd", säger Magnus, min kollega. Någon av er som följer bloggen som tror på Brynässeger?

 

Mycket jobbig period för Brynäs, som var hårt tillbakapressat i stort sett under samtliga 20 minuter. Det var mest en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma, även om Färjestadsspelarna kanske inte överförde sitt kraftiga spelövertag till vassa målchanser i samma utsträckning. Två box play klarade gästerna av innan Jörgen Jönsson till slut fick in pucken bakom en storspelande Lindbäck.

Frågan är om Brynäs verkligen kommer att orka i sista perioden. Färjestad fick det mål de kämpat för, så det finns en del som talar för att anspänningen släpper en aning för hemmaspelarna nu.

Skotten blev 11-2 till Färjestad, totalt 23-9 efter två perioder. Brynässpelarna har verkligen lyssnat på Czarnecki när det gäller att skjuta mer... Fast även Brynästränaren tycker nog att man bör befinna sig i motståndarnas zon när skotten avlossas, och där har ju hans spelare sällan befunnit sig.

 

Rickard Wallin kom i ett en mot en-läge och fick i väg ett hyfsat skott mot Lindbäck. Lite smågurgel efteråt. Skotten just nu i perioden är 11-2 i hemmafavör. Tekning i Brynäs zon.

 

av första perioden. Brynäs åkte nyss offside. Och lite tidigare höll Ove Molin på att börja slåss med Dick Axelsson efter en närkamp i Brynäszonen.

 

av andra perioden. Jakob Silfverberg försökte snirkla sig in i FBK-zonen, men fick aldrig ordning på pucken.

 

Jörgen Jönsson (Per Åslund). Mikael Lind hängde inte med i backcheckingen.

 

Mikael Lind skjuter ett väldigt sällsynt skott mot Jonas Gustavsson. Enkel räddning, pucken gick mitt på kroppen.

 

Brynäs fulltaligt.

 

Brynäs reder ut även denna gång. Jörgen Sundqvist agerade räddande ängel när han bröt en framspelning som hade givit Jonas Holös öppet mål.

 

Hietanen skickar pucken ur zon. Färjestad är dock tillbaka, med 35 sek kvar av sitt pp.

 

Alexander Sundström är inne, precis som han var förra gången Brynäs spelade box play. Men vi har inte sett till honom i de ordinarie kedjorna, spel fem mot fem.

 

Peter Nolander åker ut 2 min för holding. Onödig utvisning, säger Stisse.

 

Endast 5-1 i skott till Färjestad i perioden, trots väldigt mycket tid i Brynäszonen.

 

Färjestadsfansen ropar efter ny utvisning sedan Jörgen Sundqvist hakat sig fast i Emil Kåberg. Domaren friar dock.

 

bra i box play samtidigt som Färjestadsspelarna strulade lite med pucken och inte fick någon fart i sitt power play-spel.

 

 

Marcus Paulsson sköt från nära håll i power play. Lindbäck var kall och väntade ut. Eller, han gjorde ingenting, vilket räckte.

 

Steve Dixon får ut pucken ur zon.

 

Mads Hansen åker ut efter att själv ha hållit på att ställa till med en spelvändning och kanske friläge för Färjestad. Detta sedan Brynäs för en gångs skull tagit sig in i hemmalagets zon men missat att få iväg skottet.

 

Färjestad har slagit upp sitt läger i Brynäszonen.

 

Jakob Silfverberg spelar i fjärdekedjan i stället för Alexander Sundström. Vilka skiften Czarnecki gjort får jag återkomma till. Tekning i Brynäs zon. Och nu igen efter ny icing.

 

Tekning till höger om Anders Lindbäck. Det hänger ett hemmamål i luften.

 

Min kollega Magnus påpekar att Färjestads nr 85 Mikael Johansson har klivit av.

 

Brynäsarna verkar stressade och kommer inte över halva planen. Lindbäck fångade nyss pucken i plocken efter löst skott. Tekning i Brynäs zon. Brynäs tredjekedja inne.

 

Brynäs fjärdekedja trycktes ner i egen zon. Marcus Paulsson och kompani i FBK:s förstakedja spelade runt men kom inte till några riktigt vassa lägen.

 

Niclas Andersén blev bortsnurrad, Sebastian Lauritzen fick inte kontroll på pucken... Nä, Brynäs hade lite tungt där, kanske andrafemman hade varit inne lite väl länge.

 

 

Spel fem mot fyra ytterligare 20 sek.

 

Kom ihåg att det fortfarande är spel fyra mot tre för Färjestad...

 

Mads Hansen vann tekningen åt sitt Brynäs.

 

är inte långt borta. Någon kommenterade att jag kom av mig lite efter målet och missade att skriva vilken tid det är. Jag ska försöka bättra mig på den punkten i fortsättningen.

 

Färjestad vann skotten med 12-7, men något jättetryck har det faktiskt inte blivit mot Anders Lindbäck. Brynäs har gjort en riktigt bra förstaperiod, laget klarade av ett ganska tidigt numerärt underläge och stack upp i banan vid ett flertal tillfällen. Det fysiska spelet har hittills gett bra utdelning, men Nicklas Czarneckis önskan om att hans spelare ska skjuta mer väntar fortfarande på att uppfyllas. Även om det viktigaste förstås är att det har blivit ett mål på de skott som avlossats.

  

Andreas Dackell tog hand om pucken i det numerära underläget, tog in pucken i Färjestads zon och fick tiden att gå. Mycket starkt gjort.

 

Jonsson drog ner Per Åslund i egen zon och åker ut på en tripping. Spel fyra mot tre för Färjestad alltså. Nervig sluthalvminut.

 

Båda åkte förstås på två minuter för roughing.

 

och Martin Sevc har en intern uppgörelse. Sevc tyckte nog att Widing var väl tuff i en närkamp. Widing svarade med ett slag mot ansiktet och båda åker ut.

 

tacklade Mikael Johansson hårt i kortplanket. Pucken var inte i närheten.

 

av den första perioden. Jörgen Sundqvist sköt just ett skott och bromsade in precis framför Jonas Gustavsson i hemmaburen så att det snöade över honom. Lite irriterat i hemmalägret efter det tilltaget...

 

och bra, enligt mina kollegor Stisse och Magnus. Emil Sandin har varit bra. Skott nyss från Jakob Silfverberg när Brynäs återigen tillbringade lite tid i hemmalagets zon.

 

styrde enkelt undan ett direktskott av Jonas Holös efter fint FBK-anfall. Om åtta sekunder är båda lagen fulltaliga. 12-4 i skott, men ändå känns läget hyggligt stabilt.

 

Jörgen Jönsson kom i ett mycket farligt läge, men fick inte pucken mot mål eftersom gammelsmurfen var följsam och täckte. Hade kunnat gå illa annars...

 

Anders Bastiansen, FBK, och Jakob Silfverberg, Brynäs. Båda för roughing. Spel fyra mot fyra alltså.

 

Dackell och Dixon som tryckte ner Färjestadsspelarna i sarghörnen. Tredjekedjan följde efter. Emil Sandin sköt ett skott mot Jonas Gustavsson och Jakob Silfverberg fajtades med Anders Bastiansen.

 

i Färjestadszonen för första gången, power play-spelet borträknat. Sju och en halv minut kvar av perioden.

 

av Lindbäck när Marcus Paulsson sköt ett rappt skott.

 

10-3 till Färjestad. Lite missvisande, för s-å stort tryck har inte Färjestad haft tycker jag.

 

 

Mikael Lind, Andreas Dackell), spel fem mot fyra.

Widing styrde efter ett skott från blå. Mycket snyggt.

 

var framme och styrde, Brynäs bästa chans.

 

Det är Emil Kåberg som åker ut för en interference. Brynäs första power play, vi får hoppas att den spelformen fungerar bättre i dag än i torsdags.

 

spelade. Det ser ut som Färjestad har power play fortfarande, men så är det alltså inte. Inga skott dock.

 

Bra box play ändå...

 

kvar av Färjestads power play när Rickard Wallin får ett liknande läge som Mikael Johansson. Hans backhandskott räddades dock med en benparad av Anders Linbäck.

 

hade ett kanonläge i PP, men sköt utanför.

 

Niclas Andersén åker ut för interference på Peter Nordström. Brynäs rensar direkt pucken ur zon.

 

Ingen prägel på matchen och inga målchanser åt något av hållen. FBK sköt just ett ofarligt skott mot Lindbäck.

 

Rickard Wallin vann tekningen mot Steve Dixon.

 

är numera också inne på isen, till Brynäsklackens glädje. Uppskattningsvis är det 60-70 personer i bortaklacken, men de står precis intill den stora hemmaklacken och kommer att få jobba hårt för att höras. "Färjestad, Färjestad, Färjestad..." skanderas just nu.

 

Färjestadsspelarna kommer precis in på isen. Stort jubel, men knappast öronbedövande...

 

också berätta att laget är detsamma som förra matchen. Lindbäck står alltså...

 

förre Brynäsbacken Henrik Rehnberg utanför Lila Löfbergs Arena. Ni minns han som blev skadad och numera är hockeypensionär. Rehnberg har spelat i både Färjestad och Brynäs och var med i Gävlelaget när senaste segern i Karlstad kom 2002.

Rehnberg ska vara expertkommentator, jag tror det var åt någon webradio. Han var nyfiken på att se Brynäs spela.

- Det ska bli spännande att se hur de gör, om de backar hem med fyra man eller satsar på stenhård forechecking för att störa Färjestads backar, sade Rehnberg.

 

Annons