Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel inställning – då höjde Czarnecki rösten

Brynäs spelar en hyperviktig bortamatch mot Modo i kväll.

Det märktes inte på gårdagsträningen – därför tvingades Niklas Czarnecki ryta i ordentligt.

– Det var ofokuserat och slarvigt – sedan blev det bättre, säger han.

Annons

Att vinna borta mot Modo är ingen lätt uppgift.

Brynäs har inte lyckats med det sedan den 17 november 2007, när numera pensionerade Mikael Lind satte det avgörande 3–1-målet. Därefter har laget spelat åtta raka matcher i Fjällräven Center (och Swedbank Arena som den hette i början) utan att lyckas vinna.

Nu kommer dessutom Czarneckis mannar från en synnerligen blek insats borta mot Södertälje, där man tappade möjligheten till poäng redan under de inledande minuterna.

Med tanke på vad som finns i potten i kväll – både Brynäs och Modo slåss ju kring slutspelsstrecket – är det lätt att förstå varför Niklas Czarnecki tappade tålamodet när spelarna inte visade rätt inställning under den sista förberedande träningen.

Ungefär en halvtimme in på passet tog han ett snack med truppen, och meningar som ”Det är något som är fel” och ”Det är för mycket nonsens” kunde höras ända upp till lunchrestaurangen.

– I dag var det min skyldighet att markera, för att få någon rätsida på det, förklarar Czarnecki efteråt.

– Det var lite slarvigt och ofokuserat. Sedan hade vi en bra avslutning på träningen, tvåmålsspelet blev bra tycker jag.

• Så här brukar du inte göra på träningar i vanliga fall.

– Nej, men det händer. Fast det gäller att välja rätt lägen, det kan gå inflation i det där också.

Att Brynäs har dålig statistik borta mot Modo betyder ingenting, menar han. Det som däremot spelar in är den senaste matchen och den senaste träningen, vilken tendens laget är inne i för tillfället.

Och tendensen är att det svajar betänkligt, kan man väl konstatera.

– Vi har haft en tuff vecka och gått igenom en massa saker. Vi har samlat ihop oss. Nu måste vi vara otroligt mycket noggrannare i det vi gör, och vara konsekventa. Hela tiden. Det går inte att vara konsekvent i fem minuter där och sju minuter där, säger Czarnecki.

– Det här är en in i helvete viktig match på alla sätt och vis. Inte bara för att vi ligger där vi ligger, utan beroende på hur vi uppträdde senast. Vi måste komma tillbaka till rätt spår igen.

Mer läsning

Annons