Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiasko eller succé – vi synar Brynäs kedjor

Niclas Czarnecki spräcker den nya succékedjan med Dackell, Granström och Lauritzen i kväll.
Och skapar en helt ny anfallstrio – vilket gör att Brynästränaren har komponerat sin 38:e kedja för säsongen.
Sporten har synat samtliga – och ger oroande besked om kvällens förstaformation...

Annons

Innan säsongen startade pratade nye Brynästränaren Czarnecki om att han ogärna ändrade i laget för ändrandets skull. Han tänkte ha tålamod, även om det inte alltid gick så bra.

Det var en linje som han höll stenhårt fast vid under den första tredjedelen av årets elitserie, men sedan dess har något hänt. Totalt har Brynäs spelat med 37 olika unika kedjekonstellationer, varav 13 har spelat i fem matcher eller fler.

– Jag har aldrig tänkt på att vi skulle ha spelat med många kedjor. De byten vi har gjort har känts naturliga, säger Czarnecki.

Till kvällens match borta mot Frölunda kommer nya ändringar, vilket inte bara beror på att Alexander Sundström är tillbaka. Succékedjan med Andreas Dackell, Jonathan Granström och Sebastian Lauritzen – som gjort nästan tre poäng per match, överlägset bäst av alla Brynäs kedjor i vinter – splittras exempelvis i tre delar. Lauritzen går tillbaka till en tidigare formation med Ove Molin och Mads Hansen, Dackell får spela med Steve Dixon och Daniel Widing, medan Granström tar plats mellan Emil Sandin och Daniel Hermansson – en helt nykomponerad kedja.

– Det här känns bättre, och beror på resultaten som helhet. Jag kände att vi behövde förändra lite efter ett antal förluster, det är den största orsaken, säger Czarnecki.

Resultatet av hans ändringar till kvällens match blir att den kedja som har sämst plus/minus-statistik av samtliga nu får en ny chans. Det handlar om Dackell, Dixon och Widing, som spelat tre matcher tillsammans, förlorat samtliga, gått poänglösa ur samtliga – och varit inne på 13 baklängesmål.

– Jaha, men vi ser framåt. För mig finns det inga tvivel om att de formationer vi har gjort är rätt sammansatta, säger Czarnecki.

Han vidhåller att han fortfarande inte gärna ändrar i laget för ändrandets skulle, men att man ibland måste frångå den principen. Som när laget inte vinner några matcher.

– Alla beslut jag tar bygger jag på senaste träningarna och på känslan. Jag bygger det inte på statistik, säger han.

En anledning till att Brynäs spelat med så många olika anfallskombinationer är förstås skadorna på bland andra Mikael Lind, Björn Danielsson och Alexander Sundström.

– Och så har några spelare kommit in och några försvunnit. Dessutom ska man tänka på att laget i slutet av matcherna inte är det samma som i startuppställningen, det syns ju inte i statistiken. Till exempel har många av Lauritzens poäng kommit i slutet av matcherna där han ofta har fått gå tillbaka och spela med Ove Molin och Mads Hansen.

Mer läsning

Annons