Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick inte plats i JVM-truppen – blev hjälte för Brynäs istället

Simon Löf blev ratad av såväl Brynäs som juniorlandslaget.

Men i går kom 19-åringens revansch.

Med ett mäktigt slagskott sköt han sitt första elitseriemål någonsin – ett mål som avgjorde matchen mot Luleå.

Annons

Förra säsongen var Simon Löf i det närmaste ordinarie i Brynäs. Den här vintern har det inte funnits plats för honom – förrän nu.

När Lasse Jonsson ringde och sjukanmälde sig på annandagen fick Simon Löf, som varit utlånad till Mora nästan hela säsongen, rycka ut och täcka upp på backplats.

I går fick han massor med istid, gjorde sitt första elitseriemål – och kanske sin bästa elitseriematch i karriären.

– Ja, det gick riktigt bra i dag och det var roligt att få spela mycket. Lasse Jonsson fick lite kramp så vi gick ned på fem backar i tredje perioden, berättar Simon Löf och förklarar sedan den lite omtumlande situationen som inträffade på annandagens morgon.

– Jag hade varit hemma och tränat med Brynäs under julen eftersom flera spelare var på väg till junior-VM. Men på annandagen hade jag packat grejorna och var på väg upp till Mora igen när Czarnecki ringde och frågade om jag kunde spela eftersom Lasse var sjuk, berättar Simon Löf.

Efter först tre tunga uddamålsförluster sitter han numera på den plats som faktiskt egentligen tillhör Johan Larsson i Brynäs omklädningsrum – som en vinnare och matchhjälte.

– Ja, hehe! Jag passade på att ta tillbaka min gamla plats nu när han är på JVM. Jag har pratat lite med Johan, har mest kontakt med honom av de som är där borta, och det har ju gått riktigt bra för dem så här långt.

Och helst av allt skulle Löf också vilja vara i USA och spela junior-VM. Men särskilt bitter över att han inte fick chansen är han ändå inte.

– Nej, jag kände väl tidigare i höstas att det inte skulle bli något när jag inte fick spela i Brynäs. Men det har gått bra i Mora och jag har fått nytt självförtroende där, säger Löf som tidigare varit självskriven i olika juniorlandslag.

– Otroligt skönt att få spräcka målnollan och att vi äntligen vann, sa matchhjälten efter 2–0-segern.

Jakob Silfverberg såg till att fiska upp målpucken som förstås blir ett minne för livet och nu räknar väl det flesta med att Simon Löf är bofast i Brynäslaget framöver.

– Nja, det vet man inte. Jag tar en match i taget bara, men det har varit nyttigt för mig att vara i Mora och jag har fått spela mycket i viktiga situationer i matcherna.

• Och nu fick du avgöra en elitseriematch också?

– Ja, jag fick en passning av Ekholm och drog till. Tror att pucken tog på en av deras spelare som slängde sig och försökte täcka skottet.

• Känslan när du såg att den gick in?

– Det var fantastiskt och så skönt att vi äntligen vann också efter tre uddamålsförluster. I dag tycker jag att vi var trygga över hela banan och inte släppte till så mycket och spelade med bredare marginaler. Så det var en härlig seger.

Mer läsning

Annons