Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Foppas” show knäckte Brynäs

En arg tränare, några vilsna spelare i ett annat tyst och tomt omklädningsrum utan en mediarepresentant i närheten i Läkerol Arenas inre.

Ett tjugotal meter därifrån i ett annat rum sitter det en lirare med pressfolket samlat runt omkring sig i stora klasar.

Annons

Efter Modos 5–1 mot Brynäs och Peter Forsbergs succécomeback med tre assist är det kanske inte så svårt att gissa vad som är vad...

– Nu är det dags att i alla fall få av sig alla grejor. Jag tror killarna är sugna på att åka hemåt, ler ”Foppa” efter en kvarts utfrågning där han tålmodigt svarar på frågor som med jämna mellanrum återkommer i samma tema.

En skridsko åker av, axelskydden packas ihop medan resten av gänget har fått på sig de civila kläderna för ett bra tag sedan.

– Jag brukar ju vara okej i comebackmatcherna och den här var väl i alla fall hyfsad.

Han brukar inte strö superlativer omkring sig när det gäller han själv...

– Men Magnus Häggström är en jäkla bra hockeyspelare – det har jag sagt hela tiden och jag tycker att det är konstigt att han inte har gjort flera poäng. Han har skridskoåkningen och tajmingen. I kväll var han ju het, sa ”Foppa”.

Häggström i all ära, men han startade grymt i höstas när ”Foppa” var med i samma kedja de tre första matcherna. Sedan blev det stopp. Tills återföreningen var ett faktum i går och då smällde han in tre baljor. Där är det okej att göra en egen analys...

Vi konstaterar bara att ett superproffs är tillbaka i elitserien och det är bara att gratulera alla hockeyälskare. Går vi tillbaka några timmar i tiden så hittas orsaken till uppståndelsen. Brynäs hade helt enkelt otur att möta Modo då Peter Forsberg kom tillbaka.

– Det var kul att spela match igen. Jag var riktigt osäker efter Karjala Cup och det var faktiskt så att tanke slog mig några gånger att sluta med hockeyn. Nu blev det Modo och det är jag glad för nu. Men vi ska komma ihåg att det här bara var en enda match.

Men den uppvisningen går det att leva på ett tag.

– Men vi började taskigt. Jag tycker Brynäs var hetare än oss de första tio minuterna. Då fick vi ett flytmål och det gav självförtroende. I andra var vi riktigt bra, medan dom blev ängsliga, summerade ”Foppa” så riktigt.

Vid tvåan flippade Forsberg så där läckert fram pucken till Häggström som tackade och tog emot. Men det var kanske passet till 4–0 i spel fem mot tre som vi verkligen kan titulera ”Foppaklass” på.

– Mmm, okej. Den satt rätt bra och det var ett viktigt mål att få i det läget, sa Peter själv sedan han från en position bakom mål lirade fram Per Svartvadet som sköt direkt. Pucken hamnade nämligen precis på bladet...

Modo är fortfarande sist i tabellen med Brynäs sex poäng före sig. Det kan ändra sig snabbare än vad som är riktigt behagligt för Brynäsfansen. Markus Näslund är på väg tillbaka och Niklas Sundström är snart hel efter sin skada.

Då kan faktiskt en het JVM-kedja från Gävle 1993 återuppstå.

– Det har jag faktiskt inte tänkt på. Fasiken det var ju 15-16 år sedan. Fast det var roligt här då, minns ”Foppa” plötslig för att i nästa andetag lägga säga:

– Men Sundström leker ju så bra med Skröder och Zuccarelli-Aasen nu och jag spelar gärna där jag får. Men det skulle vara kul att lira med ”Mackan” igen.

Det ser hela Hockeysverige fram emot...

Foto: Gun Wigh

Mer läsning

Annons