Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För många missar, Brynäs

Inte ett enda Brynäsmål på nio numerära överlägen.

Då blev det förlust i förlängningen mot HV71 – som satte 2–1 i power play.

– Vi borde ha avgjort i tredje perioden, säger Brynäs tränare Tommy Jonsson.

Annons

I snitt gör Brynäs mål i vart fjärde power play, bäst i hela Elitserien.

Därför trodde nog många i Kinnarps Arena att gästerna skulle avgöra när de fick chansen i spel fem mot tre i drygt en minut i slutet av den andra perioden i går.

Eller när laget fick spela med en man mer på isen i de avslutande 3.16 av tredje perioden efter att HV dragit på sig en hög klubba och utvisades i 2+2 minuter.

Men närmare än Calle Järnkroks skott i stolpens utsida kom man inte ett avgörande. I stället blev det David Petrasek som fick avgöra för hemmalaget. Drygt tre minuter in i förlängningsperioden pricksköt hemvändaren in segermålet, efter att Mattias Ekholms rensning stannat på en domare.

– Det är klart att man blir frustrerad när det sker, men det går fort där ute och då händer sådant, säger Ekholm om situationen.

Samtidigt tycker backen att Brynäs borde ha avgjort matchen tidigare.

– Vi skapar flera bra lägen och det är klart att vi ska sätta något.

Spelar ni ett sämre power play i dag än ni gjort tidigare under säsongen?

– Nej, det tycker jag inte. Alla lag vet att vi är bäst där och det gör säkert att de har scoutat oss lite extra, säger Ekholm.

Inte heller Tommy Jonsson tyckte att Brynäs gjorde någon dålig insats i numerärt överläge.

– I fem mot tre blir vi för passiva, men annars tycker jag att vi gör det bra. Samtidigt har HV ett bra box play, säger Brynästränaren, och fortsätter:

– Vi har ett par vassa avslut och hade vi satt dem hade vi varit nöjda i stället. Men det är små marginaler och i dag gör vi tyvärr inga mål, så är det ibland.

Kvällens enda Brynäsmål, som innebar 1–1, kom i stället i fem mot fem. I mitten av den andra perioden slog Mattias Ekholm en lång passning som gav Jakob Silfverberg mycket tid att sikta in sig och sätta pucken bakom Daniel Larsson i hemmaburen.

– Jag fick ett riktigt bra pass av Ekholm och det var skönt att sätta dit den, säger Silfverberg, som skrek så högt på passningen att han överröstade den 7 000 personer starka Jönköpingspubliken.

– Ja, jag ville väldigt gärna ha den, skrattar han, innan han mer allvarsamt konstaterar att hans lag borde ha utnyttjat power play-spelet bättre

– Det blev lite duttigt och vi sökte för svåra passningar, säger forwarden, som även lyfter fram en annan anledning till förlusten.

– Vi hade två eller tre frilägen och vi måste sätta något av dem, säger han.

Mer läsning

Annons