Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbundet: ”Det ser inte bra ut”

Efter incidenten i helgen riktar Gästriklands Ishockeyförbund kritik mot Hofors Hockey.

– Det ser inte bra ut. Kanske blir det här en väckarklocka för Hofors, säger Dick Wallström, ordförande i funktionärskommittén.

Annons

Domartillsättningen i ungdomshockeyn sköts av föreningarna ända upp till U16-åldern. Därför kommer inte förbundet att vidta några åtgärder med tanke på det som skedde i Hoforscupen i helgen.

Några tydliga regler för antalet domare och deras kompetens finns inte för de yngsta åldrarna.

– Det enda är väl egentligen att vi har sagt att det ska skilja tre år mellan domarna och spelarna de dömer. Men det är bara en rekommendation, säger Dick Wallström.

Som ändå riktar kritik mot Hofors Hockey.

– Man bör tveklöst ha tre domare från U13 och uppåt. I U15 kan det blir rätt bra matcher, det kan gå fort och vara rätt opolerat, så jag tycker att det är rätt så dåligt av dem. Men Hofors är en vit fläck på vår domarkarta.

Wallström menar att Hofors Hockey skulle ha funderat på att plocka domare från exempelvis Gävle.

– Det är märkligt, när man arrangerar en cup måste man tänka på domarbiten också. Jag blir lite irriterad när de inte tar det på allvar. För de som arrangerar cuper tjänar ganska mycket på det.

Den 20 oktober ska han träffa de som är domaransvariga i alla föreningar och prata om hur man kan förbättra utbildningen på distriktsnivå.

– Det blir svårare och svårare att döma och det kryper längre ner i åldrarna när det blir svåra matcher.

Mer läsning

Annons